• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Tarifler
  • >
  • Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Y..
  • Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?
  • Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?
  • Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?

  • 3 Dakika Okuma Süresi
  • Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?

    Ranch sos birçok insan için bir yardımcı lezzet değil, ana bileşen! Tüm yiyecekleri ranch sosa daldırmak, her şeyin üzerine ranch sos sıkmak istiyor olman çok doğal. Peki, seni durduran şey ne, anlamayan bakışlar mı? Endişelenme, burada ranch sos sevenler olarak bir aradayız!

    Amerikan mutfağı kökenli bir karışım olan ranch sos, yoğun kıvamı ve hafif ekşi tadıyla tüm dünyada tanınan ve severek tüketilen bir lezzet. Öyle ki ranch sos, tatsız bir marul yaprağından kıtır bir pizza kenarına kadar tüm yiyeceklere kendine has lezzetini katmayı başarıyor. Sana da yalnızca bu inanılmaz sosun tadını çıkarmak kalıyor! Kimi insanlar ranch sosu belli yiyecek gruplarıyla tüketirken, kimi insanlar ise bu sosu öğünlerinin merkezine yerleştiriyor. Peki ya sen hangi taraftasın?

    Ranch Sos Neyle Yenir?

    Ranch sos neyle yenir?

    Ranch sos genellikle hamburger, patates kızartması, tavuk kanadı ve soğan halkası gibi hızlı servis yiyecekleriyle tüketiliyor. Pek çok insan ranch sosu salata ve ızgarada pişen et, tavuk ve köfte çeşitleriyle de yiyor. Ranch sosu bir yaşam biçimi olarak gören birçok insan ise “Ranch sos neyle yenir?” demeden bu sosu hemen her yemekte kullanıyor. 

    Pizza

    Ranch sos ve pizza eşleşmesi son yıllarda giderek daha da popüler hale geliyor. Dumanı tüten bir pizza düşün: Özel pizza hamuru üzerine nefis domates sos, her lokmada uzayan mozzarella, mis gibi kokusu ve baştan çıkarıcı lezzetiyle pepperoni ve kekik... Bu pizzadan aldığın bir dilimi, aklından hiç çıkmayan ranch sosa daldırdığında ne hissediyorsun? Biz söyleyim, tarifi mümkün olmayan bir haz; değil mi? Sbarro®'nun enfes tadını ranch sosla ikiye katlamak için dışarı çıkmana gerek yok. Nerede olursan ol, linke tıkla gelsin! 

    Kızarmış Patates

    Altın sarısı çıtır çıtır patatesleri ranch sosun içinde şöyle bir çevirmek mi? Bu görüntü gerçekten de insanın hayallerini süslüyor! Sen de biliyorsun ki patates kızartmasının yanında genellikle ketçap ve mayonez kullanılıyor. Fakat yediden 70’e çok sevilen bu lezzet ranch sosla da ayrı bir damak çatlatıyor. Patates kızartması denince senin de aklında Arby’s® Curly Fries® canlanıyorsa, hiç vakit kaybetme tıkla gelsin!

    Soğan Halkası

    Bir kere denedikten sonra, doğrusu insanın aklına olur olmadık zamanlarda soğan halkası ve ranch sos düşüyor. Soğan halkası demişken, aslında şöyle lezzetli bir burger de hiç fena olmazdı. Anlaşılan senin de Burger King® saatin gelmiş! O zaman, link seni çağırıyor!

    Tavuk Kanadı

    Bunca zaman tavuk kanatlarını bandırdığın barbekü sosu, hardalı ve mayonezi yeni bir sosla buluşturmanın vakti geldi. Tavuk kanatlarının lezzetini doruk noktasına çıkaracak o sosa yer aç: Ranch sos! Acılı veya acısız, çıtır çıtır tavuk kanatları ranch sosla buluştuğu an dengeli bir lezzet kazanıyor. Sen de bizimle aynı şeyi düşünüyorsan hemen linke tıkla, Popeyes® lezzeti ayağına gelsin!

    Cips

    Çıtırtısıyla baş döndüren enfes patates cipslerini sen hala tek başına mı yiyorsun? Cips ve ranch sos ikilisini dene, atıştırmalık saatlerini yepyeni bir tatla taçlandır! Hazır ranch sos karışımları veya ev yapımı ranch sosla dilediğin her an cips keyfini doruk noktasına çıkarabilirsin.

    Ranch Sos Kalori ve Besin Değerleri

    Ranch Sos Kalori ve Besin Değerleri

    Bunca farklı lezzetle harika bir bütünlük yaratırken, insan ranch sos kalori ve besin değerlerine dair açıkçası düşünmeden edemiyor. Öyleyse bu soru işaretlerini de ortadan kaldıralım. 100 gram ranch sos tüketimiyle vücuda ortalama olarak 484,2 kalori alınıyor. Hadi, bir de ranch sos besin değerlerine bakalım:

    Ranch Sos Besin Değerleri (100 Gram)

    Karbonhidrat (g)

    7 g

    Protein (g)

    1 g

    Toplam Yağ (g)

    51 g

    Lif (g)

    0,7 g

    Kolesterol (mg)

    33 mg

    Sodyum (mg)

    1094 mg

    Potasyum (mg)

    62 mg

    Kalsiyum (mg)

    31 mg

    Vitamin C (mg)

    3,4 mg

    Demir (mg)

    0,6 mg

    Kaynak: Ranch Dressing - U.S. Department Of Agriculture

     

    Ranch Sos Yapımı için Gerekli Malzemeler

    Ranch Sos Yapımı için Gerekli Malzemeler

    Ranch sosun içindekiler de en az kalori değeri kadar merak konusu. Öyleyse, ranch sos tarifi için kolları sıvama vakti!

    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
    • 6 yemek kaşığı mayonez
    • 2 diş sarımsak
    • 3-4 adet fesleğen yaprağı
    • 3-4 dal dereotu
    • 3-4 dal maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz

    Ranch Sos Nasıl Yapılır?

    Ranch Sos Nasıl Yapılır?
    • Ranch sosun yapılışı için öncelikle dereotu, maydanoz ve fesleğenleri ince ince doğrayın. Ardından sarımsakları soyun ve rendeleyin.
    • Küçük bir kasenin içinde mayonez, sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurdu çırpın. Çırptığınız karışıma yeşillikleri ilave edin. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

    İşte ranch sos yapımı bitti bile! Artık sıra, bu benzersiz lezzetin tadını çıkarmaya geldi. “Ranch sos hangi yemeklerde kullanılır?” diye daha fazla düşünme, bu eşsiz tadı Tıkla Gelsin® lezzetleriyle sınırsızca dene!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    En İyi Ücretsiz Oyunlar (2023)
    timer
    8 dk

    Menüler

    En İyi Ücretsiz Oyunlar (2023)

    Popeyes®'ın katkılarıyla hazırlanan bu içerikte birbirinden güzel ücretsiz oyunlar var! Blogu ziyaret et, oyunları incele, eğlenceye bugü...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler

    "Bugün ne yesem?" diye düşünüyorsun ve işin içinden bir türlü çıkamıyor musun? Biz senin yerine düşündük! Senin için seçtiğimiz Tıkla Gel...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer
    timer
    6 dk

    Trend & Eğlence

    Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilece...

    Senin için hazırlanan İzmir rehberi ile İzmir'in en iyi yerleri ve doğal güzellikleri elinin altında! İzmir gezisi planlarken Tıkla Gelsi...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den Kalabalık Gruplara Özel Teklifler
    timer
    4 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Kalabalık Gruplar...

    Sevgi de, yemek de paylaştıkça güzel! Tıkla Gelsin® kalabalık gruplara özel teklifleriyle hem sizi hem de sevdiklerinizi doyurmaya geliyo...

    Devamı

    Lahmacun Kaç Kalori?
    timer
    4 dk

    Menüler

    Lahmacun Kaç Kalori?

    Lezzetine doyamadığımız lahmacunun kaç kalori olduğunu biliyor musun? Usta Pideci®'nin katkılarıyla hazırladığımız lahmacun besin değeri ...

    Devamı