• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Tarifler
  • >
  • Pizza Sosu Tarifi
  • Pizza Sosu Tarifi
  • Pizza Sosu Tarifi
  • Pizza Sosu Tarifi

  • 2 Dakika Okuma Süresi
  • Pizza Sosu Tarifi

    Pizzanın hamuru kusursuz, malzemeleri çok kaliteli olabilir. Fakat bunlar gerçek pizzaseverler için yeterli değil. Çünkü onlar, damaklarda iz bırakacak bir pizza hazırlamaya giden yolun özel pizza soslarından geçtiğini biliyor. İtalyan pizza ustalarının fısıltılarına kulak verdik ve gerçek gurmelere layık bir pizza sosu tarifi hazırladık!

    Bu dosyada sırrını vereceğimiz pizza sosu tarifini şaşırtıcı bulma olasılığın oldukça yüksek. Çünkü kendisi, aslında çok aşina olunan lezzetlerin harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Ve sonuç olarak da ortaya inanılması güç lezzete sahip bir sonuç çıkıyor. Tabii hemen her şeyde olduğu gibi bu ayarda bir lezzete erişmek de biraz zaman ve emek gerektiriyor. Yani seni tam bu noktada uyarmamızda fayda var: Pizza sosu yapımı dikkat ve özen gerektiren bir iş! 

    Ayrıca malzemeler tanıdık olsa da süreç hata kaldırmıyor. Neyse ki biz pizza sosunun nasıl yapılacağını adım adım denedik, onayladık ve üstüne bir de senin için tüm ayrıntıları not aldık. Tabii şu ihtimali de unutmadık: İştah açıcı tarifler ilgini çekse de şu an zamanın, enerjin ya da mutfakta zaman geçirme isteğin olmayabilir. Hatta belki de bu lezzete en pratik yoldan ulaşmak istiyor olabilirsin. Öyleyse;

    Margarita Pizza doğru kalitede bir sosla buluştuğunda lezzetini ikiye katlıyor. Sen de denemek istersen, tıkla gelsin!

    Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

    Pizza Sosu Nasıl Yapılır

    İtalyan esintili leziz mi leziz bir pizza sosu hazırlamak için seni öncelikle, malzeme eksiklerini tespit etmeye davet ediyoruz. Neden mi? Çünkü eksik tek malzeme bile sonucu doğrudan etkileyebilir! Bu nedenle mutfağa hızlı bir bakış atarak bunları kontrol edelim:

    Pizza Sosu Malzemeleri:

    • ⅓ su bardağı zeytinyağı
    • 400 gram soyulmuş domates ya da domates püresi
    • 4 diş sarımsak
    • Bir avuç taze kekik ya da 2 yemek kaşığı kuru kekik

    Eğer şu an da eksik malzemelerin çokluğu gözünü korkuttuysa ve doğru pizzaya daha hızlı bir yoldan ulaşmak istersen, bu gurme lezzet önerimiz senin için:

    Sbarro® Orta Boy White Pizza uzayan peyniri, ricotta sosu, sarımsaklı çeşnisi ile lezzet patlaması vadediyor. Hem de zahmetsizce!

    Pizza Sosu Yapımı Hazırlık Aşaması

    Malzemelerin hazırsa ve şef modundaysan pizza sosumuzun hazırlık adımlarını hızla tamamlayalım! Konserve yerine doğrudan kabuklarını soyup doğradığın domatesleri kullanman pizza sosuna lezzet katacaktır. Bu aşamada domatesleri blender yardımıyla inceltmen de daha kıvamlı bir sos yaratmanı sağlayacaktır. Domateslerin tamamsa, derin bir tava alarak tarifimizi pişirmeye başlayalım! 

    Pizza Sosu Pişirme Aşaması 

    • Sarımsakları soymalı ve rendelemelisin.
    • Rendelediğin sarımsakları tavada hafifçe kızdırdığın zeytinyağına ekleyerek birkaç dakika karıştırmalısın. Ve sonrasında kekiği eklemelisin.
    • Blender yardımıyla püre haline getirdiğin domatesleri yağa ekleyerek karıştırmaya başlamalısın.
    • Son olarak da tuz ve karabiber ekleyerek 4-5 dakika kadar pişirmelisin.
    • Ve artık, iki orta boy pizza için yeterli olacak miktarda pizza sosun hazır!

    Pizza Sosu Yapımının Püf Noktaları

    Domates mevsimi değilse ya da domatesler gözüne yeterince lezzetli görünmediyse pizza sosuna bir adet küp şeker ekleyebilirsin. Eğer bolca zamanın varsa hafifçe ısıttığın zeytinyağına sarımsakları ekleyip 20-30 dakika kadar beklemenin ardından sosu pişirmeye devam edebilirsin. Böylece baskın fakat dengeli bir sarımsak tadı yakalayabilirsin!

    Sbarro®'dan Sosuna Doyum Olmayan Pizzalar!

    Sosuna Doyum Olmayan Pizzalar

    Sbarro®’da İtalyan pizza ustalarının parmak ısırtan tarifleri, en kaliteli yerel malzemelerle buluşuyor! Hayattan keyif almaya kararlı gurmelerin tercihi de bu nedenle Sbarro® pizzalarından yana oluyor. Peki, sen tercihini yaptın mı? Bugün sebzeli pizza gününde misin, yoksa ortaya karışık bir şeyler mi istersin? Karar vermekte güçlük çekenler için vazgeçilmeyecek bir lezzet önerimiz daha var:

    Öğünlerinin lezzetini riske atmak istemeyenler için keyifli bir gurme deneyimi vadeden Orta Boy Karışık Sosisli Pizza, tek tıkla anında kapında!

    Güzel şeyler ertelenmemeli. Bu nedenle şimdi hayal ettiğin o lezzetli pizzaların peşinden git. Ya da daha iyisi Tıkla Gelsin®’le tek hamlede hepsi kapına gelsin!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    En İyi Popeyes® Menüleri
    timer
    4 dk

    Menüler

    En İyi Popeyes® Menüleri

    Popeyes®'ta her tavuk lezzetli! Gelin birbirinden lezzetli Popeyes® menülerini birlikte inceleyelim, tam da ağzına layık Popeyes® lezzeti...

    Devamı

    Burger Sosu Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Burger Sosu Tarifi

    Lezzetli, sulu sulu bir burgerin yerini ne tutabilir ki? Peki, burgerinin lezzetini zirveye taşıyacak o nefis burger sosunu evde de yapab...

    Devamı

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilmediğin 6 Şey
    timer
    2 dk

    Trend & Eğlence

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilme...

    Subway'in siyah zeytinlerinden Arby's'in isminin geldiği yere, fast food markalarıyla ilgili az bilinen 6 gerçeği derledik! Şaşırmaya haz...

    Devamı

    Pizzanın Yanına Ne Gider?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Pizzanın Yanına Ne Gider?

    Pizza yemeye karar verdin ancak yanında ne yiyeceğini mi düşünüyorsun? Pizza yanında ne yenir diye düşünmeye son! En güzel pizza eşlikçil...

    Devamı

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfini Maksimuma Çıkar
    timer
    2 dk

    Menüler

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfin...

    Popeyes®'ın maxi menüleri oyun keyfini maksimuma çıkarmaya geliyor! Sen de dilediğin maxi menüyü seç, oyun keyfine lezzet kat! Keyifli oy...

    Devamı