• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Menüler
  • >
  • Pizzanın Yanına Ne Gider?
  • Pizzanın Yanına Ne Gider?
  • Pizzanın Yanına Ne Gider?
  • Pizzanın Yanına Ne Gider?

  • 5 Dakika Okuma Süresi
  • Pizzanın Yanına Ne Gider?

    Tüm dünyanın sevgilisi pizza her öğünde büyük bir keyifle tüketilebiliyor. Çünkü bu tadına doyulmaz lezzetin her ana ve her ortama uyumlu olması bir yana, eşlikçileri de adeta sınırsız. Pizzanın yanına ne gider diye şöyle hızlıca bir düşündüğünde bile bize hak verebilirsin. Ama iyisi mi gel, biz yine de pizzanın yanında ne yenir, ne içilir bunun için en iyi yanıtlarımızı senin için tek tek sıralayalım!

    Pizza tek başına bile dünyanın önde gelen tariflerini geride bırakabilecek bir lezzete sahip. Öyle ki bu tadına doyulmaz yiyecek yanına çoğu zaman bir yardımcı lezzet bile aramıyor. Tabii pizza tariflerinin yanında sıkça tercih edilen yiyecek, içecek ve sos çeşitleri de yok değil. E, pizzadan sonra lezzet keyfini ustalıkla tamamlayacak tatlıları da unutmamak gerek değil mi? Hadi gel, pizza partilerini daha da şenlikli hale getirecek tamamlayıcı lezzetler nelermiş bir bakalım!

    Pizzanın Yanında Ne Yenir?

    Pizzanın Yanında Ne Yenir?

    Pizzanın yanında ne yenir sorusunun yanıtları en az pizzanın malzemeleri kadar çeşitli! Pizza menülerinin vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak görülen lezzetler ise çoğunlukla şu şekilde:

    Patates Kızartması

    Bir pizza menüsünü patates kızartmasız düşünebilir misin? Pizzanın lezzetini tamamlayan çıtır çıtır patatesler, en güzel soslarla büyülü bir lezzet şöleni yaratıyor.

    Soğan Halkası

    Pizzanın yanına ne iyi gider sorusunun bir yanıtı da şüphesiz ki soğan halkası! Bir yandan pizzanın lezzetiyle mest olurken diğer yandan çıtır çıtır soğan halkalarını tatmak sence de enfes değil mi?

    Nugget

    Pizza ister sebzeli ister etli olsun fark etmez, en güzel lezzetlerden biri olan nugget tüm pizzaların yanına çok yakışıyor.

    Tavuk Kanadı

    Pizza tek başına oldukça doyurucu! Ama daha da doyurucu bir öğün yiyeyim dersen, pizzanın yanına tavuk kanadı da tercih edebilirsin. Bu ikili bir başka!

    Fırında Patates

    Fırında patates, pizzanın en iyi eşlikçilerinden bir diğeri. Hele de Sbarro®’nun fırında patatesi ise! Sen de pizzanın lezzetini ikiye katlamak istersen Sbarro® Tereyağlı Fırın Patates’i Tıkla Gelsin®’den hemen sipariş verebilirsin!

    Turşu

    Pizzanın yanında ne yenir sorusunun değişmez yanıtlarından biri de tabii ki turşu. Hatta öyle ki tüm turşular her pizza çeşidine çok yakışıyor. Dene ve gör!

    Pizzanın Yanında Ne İçilir?

    Pizzanın Yanında Ne İçilir?

    Pizzanın yanına ne gider sorusunun en öne çıkan yanıtları içerisinde tabii ki içecekler de yer alıyor. Bu leziz İtalyan rüyasının yanında en iyi giden içecekler ise şunlar:

    Kola

    Buz gibi bir kola, pizzanın yanına en çok yakışan içeceklerden biri değil de nedir? Bir yandan pizzanın sıcaklığı, diğer yandan ferahlatan kolanın lezzeti derken işte sana gerçek bir yemek şöleni!

    Gazoz

    Pizzayla en iyi giden gazlı içeceklerden bir diğeri de gazoz. Sade gazoz, limonlu gazoz, frambuazlı gazoz fark etmez, hepsi pizzaya çok yakışıyor!

    Limonata

    Tercihim daha doğal lezzetlerden yana diyorsan limonata tam senlik. Naneyle lezzetlendirilmiş buz gibi bir limonata pizzayla yaz-kış demeden çok iyi gidiyor!

    Şarap

    Ağzının tadını bilen gerçek bir gurmeysen pizzanın yanında ne içilir sorusunun yanıtı senin için şarap olabilir. Ancak bu ikiliyi hiç denemediysen, balıklı ve tavuklu pizzaların yanında rose veya beyaz şarap; sucuklu ve etli pizzaların yanında ise kırmızı şarap çeşitlerine şans verebilirsin.

    Pizzanın Yanına Hangi Salata Yakışır?

    Pizzanın Yanına Hangi Salata Yakışır?

    Pizzanın lezzeti şahane! Ama bu lezzeti şöyle bol limonlu, bol yeşillikli bir salatayla arşa çıkarayım dersen işte sana pizzanın yanında yenebilecek salata önerileri:

    Sezar Salata

    Eğer sebzeli bir pizza tercih ediyorsan yanında tavukla hazırlanan bir sezar salata yiyebilirsin. Sezar salatanın kendine has sosu da pizza keyfine keyif katacak!

    Roka Salatası

    Nar ekşisi ve zeytinyağının, kimi zaman da bol limonun eşlik ettiği roka salatası pizzanın yanında ne gider sorusuna verilebilecek bir diğer güçlü yanıt. Çünkü bu yoğun lezzetli salatayla pizzanın tadına daha çok varman mümkün!

    Kinoalı Salata

    Pizza yanına salata için farklı alternatiflere yönelmek istiyorum diyorsan kinoalı salatayı da deneyebilirsin! Kinoa, domates, yeşillik ve mısır gibi malzemelerle hazırlanan bu leziz salatayı ince hamur pizzaların yanında keyifle yiyebilirsin.

    Mevsim Salatası

    Mevsim salatası pizzanın yanında ne servis edilir sorusunun değişmez yanıtlarından biri! Zeytinyağı ve limonun uyumunu mevsime özel tatlarla buluşturan bu salata, pizza keyfini daha da keyifli kılan eşlikçiler arasında yer alıyor.

    Pizza Yanına Sos Olarak Neler Tercih Edilebilir?

    Pizza Yanına Sos Olarak Neler Tercih Edilebilir?

    Patates kızartmasından tuzu, salatadan zeytinyağını ayırmak nasıl mümkün değilse, pizzanın yanından da sosu ayırmak pek mümkün değil! İşte, lezzeti daha da arşa çıkaracak pizza yanına sos önerileri:

    Ketçap

    Ketçap pek çok yiyeceğin olduğu gibi pizzanın da vazgeçilmez bir eşlikçisi. Nitekim ketçapsız bir pizza siparişi, bizce yarım kalmış hayallere denk sayılır!

    Mayonez

    Ketçap olur da mayonez olmadan olur mu? Bu ayrılmaz ikili tüm pizzaların lezzetini ikiye katlıyor!

    Acı Sos

    Pizza yanına sos dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de tabii ki acı sos. Bu sos, enfes pizza hamurunun ve malzemelerinin tadını daha iyi çıkarmayı sağlıyor. Ancak bu etki için özellikle de Sbarro® Acı Sos’u mutlaka denemelisin!

    Barbekü Sos

    Hem tatlı hem ekşi hem de keskin bir sosla pizzanın lezzetine lezzet katmak istersen tercihin barbekü sostan yana olabilir!

    Hardal

    Benzersiz lezzetiyle tadı damakta kalan hardal sosu özellikle tavuklu ve etli pizza çeşitlerinin yanında tercih edebilirsin. Çok yakışacağından eminiz!

    Ballı Hardal

    Pizzanın yanında tatlı ve tuzlunun kusursuz uyumunu deneyimlemek istersen, hardalın kendine özgü tadını daha da eşsiz bir hale getiren ballı hardalı da tercih edebilirsin.

    Pesto Sos

    Parmesan, taze fesleğen, çam fıstığı ve zeytinyağı gibi malzemelerle enfes bir lezzete kavuşan pesto sos, pizzanın yanında mutlaka denemen gerekenler arasında!

    Ranch Sos

    Limon suyu, mayonez, dereotu ve paprika gibi malzemelerle yapılan ranch sos hem sebzeli hem de etli pizzaların yanına çok yakışıyor.

    Dip Sos

    Yoğurtla leziz baharatların karışımından yapılan dip sos, özellikle de kenarlardaki hamuru değerlendirmek için pizzanın yanında en iyi giden soslardan biri. Dikkat et, yanında arkadaşların ya da aile üyelerin varsa bu sosu onlarla paylaşmakta zorlanabilirsin!

    Sarımsaklı Domatesli Sos

    Sarımsaklı domates sosu, pizzanın üzerine olduğu kadar yanına da çok yakışıyor. Bu sosu özellikle Sbarro® Akdeniz Pizza ile mutlaka denemelisin!

    Pizzadan Sonra Tatlı Olarak Ne İyi Gider?

    Pizzadan Sonra Tatlı Olarak Ne İyi Gider?

    Pizzanın yanında ne gider tek tek anlattık. Peki ya pizzadan sonra? Lezzet rüyasını hafif bir şekilde tamamlayacak tatlı önerilerimiz senin için geliyor:

    Sufle

    Çikolatalı sufle, eşsiz lezzetiyle pizzadan sonra yenebilecek en güzel tatlılardan biri. Mest olacağın bir lezzet deneyimi için pizza siparişinle birlikte Sbarro® Sufle söylemeyi de unutma!

    Vanilyalı Dondurma

    Pizza sonrası ne servis edilir diye düşünüyorsan hafif ve lezzetli bir seçenek olarak vanilyalı dondurmayı da tercih edebilirsin. Bu dondurma pizzanın verdiği keyfi ikiye katlayacak, bizden söylemesi!

    En İyi Pizzalar ve Eşlikçileri Tıkla Gelsin®'de!

    En İyi Pizzalar ve Eşlikçileri Tıkla Gelsin®'de!

    En iyi pizzayı ve yardımcı lezzetlerini nerede bulurum diye mi düşünüyorsun? Elbette Tıkla Gelsin®'de! İtalyan pizza lezzetini herkes için ulaşılabilir kılan Sbarro®, birbirinden leziz pizzaları ve yan ürünleriyle Tıkla Gelsin®'de seni bekliyor. İster Etli Karışık Pizza®, ister BBQ Tavuklu Pizza®, istersen de Dört Peynirli Pizza®… Aman ha, sosları ve sufleyi de unutma!

    Hadi hemen Tıkla Gelsin®'den Sbarro® siparişini oluştur; hem parmak ısırtan hem de damak çatlatan leziz mi leziz pizzalar dakikalar içinde kapına gelsin!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    İstanbul'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    7 dk

    Trend & Eğlence

    İstanbul'da Gezilecek 12 Yer

    Senin için hazırlanan İstanbul rehberi ile İstanbul'un en iyi müzeleri ve doğal güzellikleri elinin altında! İstanbul gezisi planlarken T...

    Devamı

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler

    Tıkla Gelsin® Blog'a gir, senin için seçtiğimiz tatlıları incele ve ağzını tatlandıracak o leziz tatlıyı bul! Hayatı tatlandıran ürünler ...

    Devamı

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası
    timer
    4 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası

    Efsane Whopper®'ın adresi Burger King®'i enine boyuna inceledik. Burger King®'in kuruluşu ve menülerini incelediğimiz bu yazımız iştahını...

    Devamı

    Pizzanın Yanına Ne Gider?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Pizzanın Yanına Ne Gider?

    Pizza yemeye karar verdin ancak yanında ne yiyeceğini mi düşünüyorsun? Pizza yanında ne yenir diye düşünmeye son! En güzel pizza eşlikçil...

    Devamı

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde lezzetli bir hamburger yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz hamburger ekmeği tarifi iç...

    Devamı