• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Tarifler
  • >
  • Çıtır Çıtır Pizza Tarifi
  • Çıtır Çıtır Pizza Tarifi
  • Çıtır Çıtır Pizza Tarifi
  • Çıtır Çıtır Pizza Tarifi

  • 3 Dakika Okuma Süresi
  • Çıtır Çıtır Pizza Tarifi

    İtalyan mutfağı deyince akla ilk gelen lezzetlerin başında yer alan pizzaların ünü, ülkesinin; hatta kıtasının sınırlarını bile çoktan aşmış durumda. Zengin harcı, incecik hamuru ve zarif dilimleriyle ağzının tadını bilenlerin tercihi olan pizzaların temel malzemeleri hep aynı. Sen de bu malzemelere dilediğin tatları ekleyerek muhteşem pizzalar yapabilirsin. İşte, leziz bir pizza yapmanın ipuçları!

    Mutfak söz konusu olduğunda eline su dökülmez bir konumda yer alan İtalya’nın dünyaya kazandırdığı lezzetler bir hayli fazla. Hamur işleri, peynir çeşitleri ve rengarenk sebzeleriyle zengin İtalyan mutfağının en önemli lezzetlerinden biri de kuşkusuz pizzalar! Kahvaltıdan öğle yemeklerine, davet sofralarından atıştırma saatlerine kadar günün her anında tüketebileceğin pizzaları pişirmek ise sandığın kadar zor değil. Şef önlüğünü giymek için hazırsan pizza tarifimize geçiyoruz!

    Pizza Nasıl Yapılır?

    Pizza Nasıl Yapılır?

    Uzayan peyniri ve rengarenk görüntüsü ile lezzetli bir pizza hazırlamak için temel basamaklar her zaman sabit. Bu basamakları şöyle sıralayabiliriz: Pizza hamurunun yapımı, üzeri için sosun hazırlanması ve gönlüne göre seçtiğin malzemelerin bir araya getirilmesi. Ancak bu, “Pizza nasıl yapılır?” sorunun sadece kısa bir özeti! Bu üç basamaklı merdiveni tamamladığında İtalyan şeflere taş çıkaracak bir pizza hazırlamak için yolun büyük kısmını katetmiş olacaksın. 

    Pizza Hamuru Tarifi

    Pizza Hamuru Tarifi

    Pizza yapımının temel aşaması hamur yoğurma! Hadi, evde pizza yapımı için tezgaha çıkarman gereken hamur malzemelerine şöyle bir bakalım!

    Pizza Hamuru Malzemeleri:

    • 5 su bardağı un
    • 400 ml su
    • 1 paket kuru maya
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

    İşte tam kıvamında bir pizza hamuru tarifi için ihtiyacın olacak malzemeler bunlar! Artık tek yapman gereken, bu malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturmak. Hamuru yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra merdane yardımıyla açabilirsin. Sonrasında sosunu sürüp üzerine dilediğin malzemeleri eklemen yeterli! 

    Pizza Çeşitleri

    Mükemmel Pizzanın Adresi Sbarro®!

    İtalyan lezzetlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmak istiyorsan adresin Sbarro®! Seçkin malzemelerin usta ellerdeki dansıyla, eşsiz bir lezzet şöleni Sbarro®’da seni bekliyor. Üstelik aklını başından alacak pizzanın birbirinden farklı çeşitlerini de yine bu adreste bulabilmek mümkün. “Hangilerini?” dediğini duyar gibiyiz. O halde sana, hemen pizza sipariş vermeni sağlayacak birkaç örnek verelim!

     Uzayan Peyniri ve Enfes Hamuruyla Eko Sucuklu Pizza®

    Pizza, mutfak şefleri tarafından tamamlanmış yuvarlak bir puzzle gibi. En önemli parçaları ise peynir, sucuk ve sos! İşte Sbarro®'nun Eko Sucuklu Pizza® çeşidinde bu parçaların hepsini dengeli bir oranla bulabilirsin. Üçgen dilimin kenarlarından uzayan mozzarella peyniri ile sucuğun uyumunu inkar etmek zaten mümkün değil. Sbarro®'nun sucuklusu Orta Boy Eko Sucuklu Pizza® taklit edilemeyecek kadar özel!

     Lezzetin Sınırlarını Zorlayan Dört Peynirli Pizza®

    “Et olmasa da olur ama peynirsiz asla!” diyorsan sıkı dur! Pekin sokaklarından New York caddelerine kadar, doğudan batıya dünyanın her yerinde sevilen dört peynirli pizza, bu enfes tadın zirvesine çıkmanı sağlayacak. Mozzarella, krema, küp beyaz peynir ve parmesan ile hazırlanan bu lezzete sarımsaklı pizza sosu da eşlik ediyor. Bu benzersiz tadı hayal etmekle kalmayıp tatmak istiyorsan, Tıkla Gelsin® ile Sbarro®'dan sipariş verebilirsin. İtalyan mutfağının gözdesi dört peynirli pizzanın en iyi yorumu Sbarro® Orta Boy 4 Peynirli Pizza® seni bekliyor!

     Her Şeyi Düzenli Pizzayı Karışık Sevenlere Özel Supreme Pizza®

    Karışık pizzaları çekici kılan nedir sence? Bize sorarsan et ile sebzenin parmak ısırtan dansı! Mozzarella peyniri, sosis, pepperoni, mantar, kekik, yeşil biber, kırmızı biber ve beyaz soğanın benzersiz uyumunu bir düşünsene! Daha ne olsun? Anlayacağın, zengin içeriği ile Sbarro®'nun Supreme Pizza®’sı beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Karışık sevenlerin tercihi Orta Boy Supreme Pizza® sana da iyi gelecek!

    Karnın zil çalıyorsa sadece birkaç adımda Sbarro®'nun birbirinden lezzetli pizzalarını kapına kadar getirtebilirsin. Hadi öyleyse; tıkla, gelsin!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler

    "Bugün ne yesem?" diye düşünüyorsun ve işin içinden bir türlü çıkamıyor musun? Biz senin yerine düşündük! Senin için seçtiğimiz Tıkla Gel...

    Devamı

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfini Maksimuma Çıkar
    timer
    2 dk

    Menüler

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfin...

    Popeyes®'ın maxi menüleri oyun keyfini maksimuma çıkarmaya geliyor! Sen de dilediğin maxi menüyü seç, oyun keyfine lezzet kat! Keyifli oy...

    Devamı

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası
    timer
    4 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası

    Efsane Whopper®'ın adresi Burger King®'i enine boyuna inceledik. Burger King®'in kuruluşu ve menülerini incelediğimiz bu yazımız iştahını...

    Devamı

    Tıkla Gelsin Subway Dosyası
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin Subway Dosyası

    Dünyaya sandviçi sevdiren Subway®'i mercek altına alıyoruz! Sen de favori sandviçlerini üreten firma hakkında meraklıysan yazımıza davetl...

    Devamı

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
    timer
    2 dk

    Menüler

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'...

    Burger King®'in efsane Whopper®'ı şimdi Plant Based! Gelin bu benzersiz lezzeti birlikte inceleyelim!

    Devamı