• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • İnsanlar Tavuk Yemeyi Neden Bu K..
  • İnsanlar Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyor?
  • İnsanlar Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyor?
  • İnsanlar Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyor?

  • 2 Dakika Okuma Süresi
  • İnsanlar Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyor?

    Kadın-erkek, büyük-küçük demeden hepimiz tavuk kokusu duyduğumuzda büyük bir iştahla kaynağını arıyoruz. Peki, sence tavuk yemeyi neden bu kadar çok seviyoruz? 

    Tavuk pek çoğumuzun favorisi. Bazen atıştırmalık bazense ana yemek olarak tükettiğimiz tavuk, çoğumuzun sık sık yediği ve nice ânımıza tat katan bir gıda. Üstelik bir de protein deposu! Yeri geliyor dizi gecelerine lezzet katıyor, yeri geliyor dost meclisleri onsuz olmuyor. Hele bir de Popeyes®’ın fark yaratan menüleriyle tavuk lezzeti damağımızda çok güzel anılar bırakıyor! Peki, tavuğu neden bu kadar çok seviyor ve tercih ediyoruz? Bunun ardındaki sebep sence ne olabilir? 

    Dikkat, şu an tok hissetsen de bu yazıyı okurken miden kazınabilir! O zaman hemen bir öneri olarak, ilk ağız sulandıran bilgimizi peşinen verelim:

    Acılı kanat ve tavukburger lezzeti Maxi Tavukburger Menü®'de birleşiyor! Hemen siparişini vermeye ne dersin?

    Doğadan Sofraya: Tavuğun Evcilleştirilmesi

    Doğadan Sofraya

    Konunun en temelinden, yani tavuğun insan hayatına ilk giriş yaptığı dönemlerden başlayalım. En başlarda tavukların tam 10 bin yıl önce kadar yenmek adına yetiştirildiğine inanılıyorsa da bu tez, yayımlanan yeni raporun verdiği bilgilerden ötürü çürüdü. Yeni araştırmalara göre Milattan Önce (M.Ö.) 1500’e dek insanlığın tavuklarla herhangi bir yakın temas kurmadığı söyleniyor.

    Konunun uzmanlarının yaptığı detaylı araştırmaya göre, 89 ülkenin 600’den fazla bölgesinde bulunan tavuk kalıntıları tekrar değerlendirildiğinde evcilleştirilmiş ilk tavuklara ait kemiklerin Tayland’da olduğu keşfedildi. Bu kemiklerin, Neolitik Ban Non Wat dönemine dayanan ve M.Ö. 1650 ve M.Ö. 1250 yılları arasını kapsayan döneme ait olduğu tespit edildi. Araştırmanın bir diğer önemli bulgusu ise evcil tavukların önce Asya kıtasına, devamında Etrüsk ve Fenike deniz tüccarları vasıtasıyla Akdeniz’e taşındığı yönünde. Okurken canın mı çekti?

    Burgerinden kanadına, kanadından nuggetına tam bir ziyafet menüsü olan Maxi Doyuran Menü® bir tık uzağında!

    Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyoruz?

    Tavuk Yemeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyoruz?

    Tavuğu bu kadar çok sevmemiz için oldukça geçerli sayısız sebep sıralamak mümkün. Yapılan uzman tespitlerine göre, tavuk eti pazardaki hem en uygun fiyatlı hem de en sağlıklı olan alternatiflerden biri. Yani anlayacağın, tavuğu seçmemizin ardındaki kilit faktör yalnızca enfes lezzeti ve Popeyes® gibi dev markaların sunduğu nitelikli menüler değil. 

    Bir diğer tercih faktörü ise pratiklik! Kolayca tüketilmeye uygun oluşları sayesinde tavuk ürünleri öğünlerde sıklıkla tercih ediliyor. Popeyes® gibi güvenilir markalar sayesinde dilediğimiz leziz tavuk ürününü en kısa sürede afiyetle yiyebiliyoruz. Hızlanan dünyada pratiklik ve zamanın en önemli faktörlerden olduğunu düşündüğümüzde oldukça doğal bir gerekçe, sence de öyle değil mi? Katılıyorsan hemen bir diğer önerimizi de sunalım:

    Bir lezzet seçkisi olan Maxi Ekonomix Menü® hem doyurucu hem ekonomik!

    Popeyes® ile Herkes Doyuyor!

    Popeyes® ile Herkes Doyuyor!

    Popeyes®, en lezzetli tavuk ürünlerinin dünyadaki başlıca temsilcilerinden biri. O zaman bir soru daha: Bu kadar çok tavuksever neden Popeyes®’ı tercih ediyor? Hemen söyleyelim, çünkü Popeyes® menüleri çok önemli üç temel özelliğe sahip! Bunlardan ilki, ödün vermediği lezzet kalitesi. Bu sayede hangi tavuk menüsünü tercih ettiğin bir farklılık yaratmaksızın, daima aynı kaliteye ve yüksek lezzet standartlarına erişebilmen mümkün. 

    İkinci temel faktör ise kesinlikle fiyatlar! Öyle ki yüksek kaliteyi ve çok çeşitli tavuk menülerini uygun fiyattan satışa sunmak her markanın harcı olmasa gerek! Popeyes® bu bakımdan yalnızca lezzetiyle değil, uygun fiyatlarıyla da tüketici dostu olduğunu kanıtlıyor. Üçüncü önemli fark ise doyuruculuk! İşte tüm bunlar sayesinde Popeyes®, en çok doyduğumuz ve mutlu ayrıldığımız tavuk markalarından biri! E, o zaman ne duruyorsun? En çok doyuran marka Popeyes® ile en leziz tavuk menülerini hemen sipariş ver! 

    Sen de "ille tavuk olsun" diyenlerdensen Golden Maxi Menü'ye bayılacaksın!

     

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    8 dk

    Trend & Eğlence

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer

    Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız? Bu rehberde, Ankara'da gezilecek en keyifli 12 mekanı bulabilirsiniz. Gelin başkenti ...

    Devamı

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası
    timer
    4 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası

    Efsane Whopper®'ın adresi Burger King®'i enine boyuna inceledik. Burger King®'in kuruluşu ve menülerini incelediğimiz bu yazımız iştahını...

    Devamı

    Çıtır Tavuk Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Tavuk Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir çıtır tavuk yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız çıtır tavuk tarifi içeriğimiz rehb...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler

    "Bugün ne yesem?" diye düşünüyorsun ve işin içinden bir türlü çıkamıyor musun? Biz senin yerine düşündük! Senin için seçtiğimiz Tıkla Gel...

    Devamı

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?
    timer
    4 dk

    Trend & Eğlence

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?

    İtalyan mutfağından pizza mı, yoksa Türk mutfağından pide mi? Birbirine oldukça benzeyen ama bir o kadar da farklı bu yemekleri kıyasladı...

    Devamı