• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri
  • En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri
  • En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri
  • En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri

  • 6 Dakika Okuma Süresi
  • En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri

    Nefes kesici hikayeler tam bana göre diyorsan, gerilim filmlerini izlemeyi de çok seviyorsun demektir. Peki, film hafızanda devrim yaratacak bu 10 etkileyici gerilim filmini daha önce izlemiş miydin?

    Kahkahalara boğan komediler, dünyayı birkaç saatliğine daha iyi bir yer haline getiren romantik filmler ya da başka evrenlerden pencereler sunan fantastik filmler bir yana, gerilim filmlerinin tadı bir başka! Her an tetikte olmayı sağlayan ve her saniyesinde büyük gizemler sunan bu filmler, insanı gerçek dünyadan soyutlarken zihni de durmaksızın çalıştırıyor. Bu öneri listemizde senin de seveceğini düşündüğümüz en gerilimli aksiyon filmlerini detaylı yorumlarımızla birlikte sıraladık. Hadi, hemen incelemeye başla!

    Soluksuz İzleyeceğin 10 Gerilim Aksiyon Filmi

    İzlediğin filmin her anında tehdit altında hissetmeyi seviyorsan, gerçek bir aksiyon filmi tutkunusun demektir. Hele bir de filmin ana kahramanı bu tehdidin farkında değilse işler her zaman biraz daha karışır! Heyecan dolu sahneleri ve gerilimi bir an olsun azaltmayan senaryosuyla işte, en iyi gerilim aksiyon filmleri:

    Sicario (2015)

    Sicario

    Görsel: Screen Rant

    Başrollerinde Emily Blunt, Benicio Del Toro, Daniel Kaluuya ve Josh Brolin gibi isimlerin yer aldığı Sicario filmi Arizona'da geçiyor. FBI ajanları Reggie Wayne ve Kate Macer’ın iki polis memurunu öldüren bir bubi tuzağını keşfetmesiyle yer yerinden oynamaya başlıyor.

    Terminator 2 (1991)

    Terminator 2

    Görsel: Redshark News

    Tüm zamanların en iyi aksiyon filmleri arasında yer alan Terminator 2, efsane kadrosu ve akıl dolu kurgusuyla izleyenleri anında etkisi altına almayı başarıyor. Başrollerinde Arnold Schwarzenegger, Robert Patrick ve Linda Hamilton’ın olduğu bu gerilim filmi, Terminator 1’de yaşananlardan 10 yıl sonrasını ele alıyor.

    Speed (1994)

    Speed

    Görsel: KCET

    Keanu Reeves, Sandra Bullock ve Dennis Hopper gibi efsane isimlerin oynadığı Speed filmi, en sürükleyici aksiyon filmleri arasında yer alıyor. Filmde canlı bomba yerleştirilmiş bir otobüsteki yolcuları kurtarmaya çalışan Jack Traven ve Annie Porter'ın macera dolu hikayesi anlatılıyor.

    Children of Men (2006)

    Children of Men

    Görsel: Time (USA)

    Children of Men filmi, 19 yıldır hiçbir bebeğin doğmadığı 2027 yılında geçiyor. Başrollerinde Clive Owen, Michael Caine ve Julianne Moore gibi isimlerin yer aldığı film izleyiciyi senaryosu ve sinematik sahneleriyle son derece etkiliyor.

    Léon the Professional (1995)

    Léon the Professional

    Görsel: Shut Up Zach!

    Gelmiş geçmiş en popüler aksiyon macera filmleri arasında yer alan Léon the Professional, Léon isimli tetikçinin ve Mathilda adında küçük bir kızın yollarının kesişmesini anlatıyor. İzleyicide her yönüyle iz bırakan bu filmin başrollerinde Natalie Portman ve Jean Rêno oynuyor.

    Mad Max: Fury Road (2015)

    Mad Max: Fury Road

    Görsel: Gigazine

    Mad Max: Fury Road, kıyamet sonrasını konu alan en güzel aksiyon filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Mad Max serisinin dördüncü filmi olan bu film, nükleer savaştan sonra dünyanın geldiği hali konu alıyor. Filmin başrollerinde Tom Hardy, Hugh Keays-Byrne ve Charlize Theron gibi isimler oynuyor.

    John Wick 4 (2023)

    John Wick 4

    Görsel: Bloody Disgusting

    2023 yılının mart ayında vizyona giren John Wick 4, kiralık katillerle savaşan John Wick’in Yüksek Şura'ya karşı olan mücadelesini ele alıyor. John Wick’in özgürlüğünü elde etme mücadelesinin anlatıldığı filmin başrollerinde Keanu Reeves, Bill Skarsgård ve Donnie Yen gibi oyuncular yer alıyor.

    Mission Impossible: Fallout (2018)

    Mission Impossible: Fallout

    Görsel: The Detroit News

    Görevimiz Tehlike serisinin altıncı filmi olan Mission Impossible: Fallout, ajan Ethan Hunt’ın ters giden işler sonucunda CIA’in kara listesine alınmasını ve devamında gelişen olayları ele alıyor. Filmde Tom Cruise, Henry Cavill ve Rebecca Ferguson gibi yıldız isimler oynuyor.

    Snowpiercer (2013)

    Snowpiercer

    Görsel: The Dull Wood Experiment

    Aksiyon film önerilerinin vazgeçilmez ismi Snowpiercer, 2031 yılında tüm insanları öldüren küresel ısınmanın ardından hayatta kalan insanların hikayesini konu alıyor. Hayatta kalan insanlar buz çağında Snowpiercer isimli bir trende yaşıyor. Filmin başrollerinde Chris Evans, Tilda Swinton ve Jamie Bell yer alıyor.

    Kill Bill (2004)

    Kill Bill

    Görsel: Screen Rant

    Tüm zamanların en popüler macera aksiyon filmleri arasında yer alan Kill Bill, bir kadın ölüm çetesinin intikam mücadelesini ele alıyor. Quentin Tarantino’nun yönettiği filmin başrollerinde Uma Thurman, Lucy Liu ve Sonny Chiba gibi oyuncular oynuyor.

    Film İzlerken Ne Yesem Diye Düşünmek İstemeyenlere…

    Film İzlerken Ne Yesem Diye Düşünmek İstemeyenlere

    Önerilerimizden sonra artık bir süre boyunca, hangi yabancı aksiyon filmlerini izlesem sorusu üzerine düşünmezsin diye umuyoruz. Tabii ne yesem diye de… Çünkü Tıkla Gelsin®, özel menüleri sayesinde bu konuda da yanında! 

    Eğer tek başına film izliyorsan Tıkla Gelsin®'e Özel İndirimli Menüler’e göz atabilirsin. Filmi eşin/sevgilin veya en yakın arkadaşınla izleyeceksen Sbarro® 2 Ortalı Menü ile leziz pizzaların tadını çıkarabilirsin. Tabii film saatini daha kalabalık bir grupla geçireceksen Popeyes® 4 Kişilik Kanat Kova Menü bu aksiyon dolu akşam için en ideal seçim olacak!

    Filmi oynat, aksiyon başlasın; tıkla gelsin, lezzet şöleni yaşansın!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler
    timer
    2 dk

    Menüler

    Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler

    En iyi hamburger nasıl olmalıdır? Bir hamburgeri özel yapan şeyler nelerdir? Hamburgeri detaylıca incelediğimiz bu içeriğimizi okumadan h...

    Devamı

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast Food
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast ...

    Fast food kültürünün Hollywood ile birleştiği eğlenceli ve bir o kadar lezzetli sahneleri derledik! Karnı aç sinefilleri yazımıza bekliyo...

    Devamı

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler

    Tıkla Gelsin® Blog'a gir, senin için seçtiğimiz tatlıları incele ve ağzını tatlandıracak o leziz tatlıyı bul! Hayatı tatlandıran ürünler ...

    Devamı

    En İyi Ücretsiz Oyunlar (2023)
    timer
    8 dk

    Menüler

    En İyi Ücretsiz Oyunlar (2023)

    Popeyes®'ın katkılarıyla hazırlanan bu içerikte birbirinden güzel ücretsiz oyunlar var! Blogu ziyaret et, oyunları incele, eğlenceye bugü...

    Devamı

    Kıymalı Pide Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Kıymalı Pide Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde leziz bir kıymalı pide yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız kıymalı pide tarifi içeriğimiz rehbe...

    Devamı