• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Menüler
  • >
  • Burger King®'in İnanılmaz Whoppe..
  • Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
  • Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
  • Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®

  • 2 Dakika Okuma Süresi
  • Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®

    Bu sıralar etsiz beslenmeye sen de sıcak bakanlar arasındaysan, kararını vermek için Plant Based Whopper® mutlaka denemen gereken bir lezzet!

    Burger King® sunduğu nefis burgerlerle uzun yıllardır hemen hepimizin kalbinde ayrı bir yer tutuyor. Özellikle yıllar geçtikçe Burger King®’in simgesi haline gelen Whopper®, nefis içeriği ve ağızda dağılan enfes burger köftesiyle pek çoğumuzun hala favorisi. Şimdi ise Burger King®, efsane Whopper®’ıyla sadece et ve tavukseverlere hitap etmekle kalmayıp, yenilenen bitki bazlı tarifiyle vejetaryenlerin de yüzünü güldürüyor: Plant Based Whopper®! 

    Burger King® Plant Based Whopper®, içerisinde et bulunmayan, sebze proteinlerinden üretilen bir burger olma özelliğine sahip. Bu vejetaryen hamburger, tamamen sebzeden üretilen yoğun lezzetli köftesiyle, eşsiz Whopper® deneyimini şimdi bambaşka bir boyuta taşıyor! Hem etsiz ve sebze odaklı beslenenlerin hem de Burger King® aşıklarının ilgisini peş peşe çekmeyi başaran Burger King®, Plant Based Whopper® seçeneğiyle tüm lezzet tutkunlarından tam not almayı başaracak gibi görünüyor!

     

    Vejetaryen Beslenmenin Faydaları

    Vejetaryen beslenme, sunduğu faydalarla günden güne daha fazla kişinin tercih ettiği bir beslenme stili ve yaşam biçimi! Et ve et ürünlerinin tüketilmediği bu beslenme tipi, tamamen meyve ve sebzelerden alınan besin değerleri üzerinden ilerliyor. T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Vejetaryen Beslenmesi adlı makalede, vejetaryen beslenmenin insan vücuduna sağlayabileceği olası katkılar şu şekilde aktarılıyor: 

    • Vejetaryen beslenmede doymuş yağ ve kolesterol tüketimi sınırlı olduğu için kalp-damar hastalıkları riski daha düşük oluyor. 
    • Bitkisel besinlerdeki antioksidanların düzenli ve sık tüketimi sayesinde vejetaryen beslenenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. 
    • Fazla et tüketimi kemiklerdeki kalsiyum emilimini azalttığı için vejetaryen beslenenlerde osteoporoz (kemik erimesi) hastalığına daha az rastlanıyor. 
    • Vejetaryen beslenme posa yönünden zengin bir tüketim sağladığı için sindirim sisteminin işleyişini olumlu etkiliyor. 

    Not: Vejetaryen diyetlerin, dengeli ve yeterli bir beslenme düzeni sağlanmadıkça hastalıklara ve risklere karşı tek başına bir çözüm olmayacağını bilmelisiniz. 

     

    Etsiz Lezzet: Plant Based Whopper®

    Et tüketiminden uzak durması gereken ancak burger lezzetine hasret kalan yemek aşıklarının yüreğine su serpen Burger King® Plant Based Whopper®, sebzeden üretilen burger köftesiyle diğer Burger King® ürünlerini aratmıyor. Buna Burger King®’in kapsayıcı ve herkese en leziz burgerleri sunmayı hedefleyen bakış açısının geldiği son nokta da diyebiliriz! E, ne duruyorsun? Bugün bir yenilik yapmanın tam sırası! Sen de enfes Burger King® Plant Based Burger® ile yepyeni bir lezzet deneyimi yaşa!

    Burger King®’in sunduğu efsane burgerlerden en yenisi Plant Based Whopper®!

     

    Plant Based Whopper®’ın İçinde Ne Var?

    Yüzde 0 et mamulü içeren ve köftesi tamamen sebzeden üretilen Plant Based Whopper®’ın içinde doğranmış marul, domates, soğan parçaları ve ketçap-mayonez sosları bulunuyor. Et ve tavukburgerlere kıyasla daha kapsayıcı bir seçenek olması yönünden Plant Based Whopper® her zevke ve bünyeye uygun bir seçenek sunuyor. 

    Burger King® Plant Based Whopper® burger seçenekleri arasında dünya genelinde gitgide daha da büyüyen vejetaryen pazarını gözüne ilk kestiren isimlerden biri. Lezzeti ve etsiz içeriğiyle bu vejetaryen Whopper®’ın daha çok ses getireceğini şimdiden görebiliyoruz! Tıkla Gelsin® farkıyla yerinden bile kalkmadan, kendi rahat ev ortamında bu yeni lezzeti sen de doyasıya deneyebilirsin!

    Plant Based Whopper® menü bir tık uzağında! 

     

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer

    Kamp yapmanın ne kadar keyifli olduğu açık, peki ya temiz hava seni acıktırdığında ne yapacaksın? Sana hem kamp rotaları, hem de yemek ta...

    Devamı

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler

    Tıkla Gelsin® Blog'a gir, senin için seçtiğimiz tatlıları incele ve ağzını tatlandıracak o leziz tatlıyı bul! Hayatı tatlandıran ürünler ...

    Devamı

    En İyi Popeyes® Menüleri
    timer
    4 dk

    Menüler

    En İyi Popeyes® Menüleri

    Popeyes®'ta her tavuk lezzetli! Gelin birbirinden lezzetli Popeyes® menülerini birlikte inceleyelim, tam da ağzına layık Popeyes® lezzeti...

    Devamı

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası
    timer
    4 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Burger King® Dosyası

    Efsane Whopper®'ın adresi Burger King®'i enine boyuna inceledik. Burger King®'in kuruluşu ve menülerini incelediğimiz bu yazımız iştahını...

    Devamı

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    8 dk

    Trend & Eğlence

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer

    Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız? Bu rehberde, Ankara'da gezilecek en keyifli 12 mekanı bulabilirsiniz. Gelin başkenti ...

    Devamı