• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Menüler
  • >
  • Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis..
  • Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?
  • Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?
  • Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?

  • 5 Dakika Okuma Süresi
  • Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?

    Mis gibi çıtır tavuk kokularını sen de alıyor musun, yoksa biz halüsinasyon mu görmeye başladık? Çıtır tavuklar, sandviçler, efsane kovalar… Hepsi gözümüzün önünde uçuşuyor. Peki bu halis mi? Belki de sadece çok acıkmış olabiliriz. Şimdi sen de aynı bizim gibi Popeyes® lezzetlerinden dilediğini seç ve acımadan göm! Nasıl, fikri bile iyi geldi değil mi?

    Sıradan bir gün… Ders çalışmak için oturduğun çalışma masasında yine uykuya direnemeyip rüyalar alemine daldın. O da ne! Masan bir anda Popeyes® lezzetleriyle doldu taştı. Çıtır tavuklar, leziz kovalar, XL sandviçler… İçindeki ses “göm göm” diye tempo tutuyor ve çıtır tavuğun o enfes kokusu hemen yanı başında, elini uzatsan ağzına atacakmışsın kadar yakın ve gerçek. “Tüm bunlar halis mi?” diyerek sevinçle elini uzatıyorsun ve… Çalan zil sesiyle uyanıyorsun.

    Evet, zil sesi karnından geliyor ve sana şunu söylüyor: Popeyes® lezzetlerini sipariş verme vakti! Nasıl senaryo ama? O zaman varsayımları gerçeğe dönüştürmeye şimdiden hazır ol! Popeyes® ile bu büyüklük halis mi, yoksa leziz bir gerçek mi öğrenme zamanı! 

    Gelin Şu Konuya Açıklık Getirelim: "Halis mi" Ne Demek?

    Popeyes'la Göm Göm

    Son zamanlarda sosyal medya dilindeki popüler kelimelerden biri de bildiğin üzere “halis”. Bu kelime genelde “Bu yaşananlar halis mi?”, “Gördüklerim halis mi?” vb. şekillerde soru formunda kullanılıyor. Peki, acaba halis tam olarak ne anlama geliyor? Bu kelimenin kullanım alanına göre şu şekilde değişen iki anlamı var:

    • TDK'ya göre halis (hâlis): "Saf, katıksız, temiz" anlamına geliyor. Örneğin; “memleketimizin halis insanları”, “halis muhlis bir lezzet…”
    • Sosyal medyada halis: "Bu gördüklerim gerçek mi?" anlamında kullanılan internet jargonu. Halüsinasyon kelimesinin kısaltması. Örneğin; “bu olay halis mi?”

    Halis’in anlamına dair kafandaki soru işaretlerini giderdiğimize göre şimdi diğer sorulara geçebiliriz. İlerledikçe karnın daha çok kazınmaya başlayacak ama yazının sonunda seni enfes lezzetlerin beklediğini aklından çıkarma! 

    Halis ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

    Popeyes'la Göm Göm - Halis Mi

    Halis kelimesinin anlamını öğrendiğine göre işte diğer soruların yanıtları geliyor!

    Halisin Kelime Kökeni Nedir?

    Halis, halüsinasyon kelimesinin kısaltılmış hali. Halüsinasyonun anlamı, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde “sanrı” olarak açıklanıyor. Dilimize Fransızcadan geçmiş olan bu sözcük, gerçekte var olmayan uyarıcıları görmek, duymak, hissetmek anlamına geliyor. Sosyal medya dilinde halüsinasyonun anlamı korunmakla birlikte, bu kelime kısaltılarak “halis” şeklinde kullanılıyor. 

    Halis Nasıl Okunur, Nasıl Telaffuz Edilir?

    Halis, küçük bir farkla yazıldığı şekilde okunuyor. A harfi üzerinde şapka bulunmuyor ama yine de biraz uzatılarak söyleniyor.

    Halis Sosyal Medyada Nasıl Kullanılıyor?

    Halis, sosyal medyada halüsinasyon kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılıyor. Genellikle “Bu gördüklerim halis mi?”, “Benim sınavdan 100 almam halis mi?” şeklinde soru formunda görülüyor. Taşıdığı anlam olarak ise şaşırma ve inanmakta zorlanma duygularını belirtiyor. Genellikle de beklenmeyen durumlardaki şaşkınlğı vurgulamak için tercih ediliyor. 

    Halis Halüsinasyon Kısaltması mı?

    Evet, halis halüsinasyon kelimesinin kısaltması olarak sosyal medya dilinde kullanılan bir sözcük. 

    "Bu Güzellik Halis mi?" Dedirten Popeyes® Menüleri!

    Tıkla Gelsin® Özel Maxi Popchicken Menü

    Söylediğimiz gibi, halis kelimesi beklenmeyen durumlarda şaşkınlıkla karışık sevinci belirtiyor. Mesela çok açken gelen Popeyes® perileri gibi! “Göm göm” tezahüratları eşliğinde art arda yediğin çıtır tavuklar, tavuk burgerler, sandviçli kova menüler, XL lezzetler ve daha neler neler… Açlıkta Nirvana’ya ulaşmışken işte, sana “Bu çeşitlilik halis mi?” diye sorduracak lezzetli mi lezzetli Popeyes® menüleri! 

    Smoky XL Menü

    Boyutlarıyla ekstra doyurucu, lezzetiyle ekstra ekstra yoğun Smoky XL menü. Popeyes® farkıyla Smoky XL Sandviç, orta boy patates kızartması ve kutu içecek. Bu lezzete doymaya hazır mısın? 

    Maxi Popchicken Menü

    Tavuk aşıklarının “Bu lezzet halis mi?” diye kendilerinden geçtikleri o çılgın menü burada! Popchicken, 2’li kanat, 4’lü nugget, orta boy patates kızartması ve kutu içecek seçiminden oluşan Maxi Popchicken Menü tam ağzına layık. 

    Popeyes® XL Sandviç Menü

    Halis değil, yüzde 100 Popeyes® lezzet patlaması! Popeyes® XL Sandviç, orta boy patates kızartması, kutu içecek ve seçeceğin 2 adet sostan oluşan Popeyes® XL Sandviç Menü, acıktı mı XL acıkanlara geliyor. 

    2 Kişilik Sandviçli Kova Menü

    Sevdi mi dünyalar kadar seven, yedi mi dünyaları yiyen muhteşem ikililer halis değilse 2 Kişilik Sandviçli Kova Menü efsanesi de halis değil. 2 adet Tavukburger®, 8’li nugget, 2 parça kemiksiz tenders, büyük boy patates kızartması, seçeceğin 4 adet sos ve 1 litre içecek ile bu menü içine dünyaları sığdırıyor! 

    Maxi XL Menü

    Bu menü sadece maxi olsa yine enfes olurdu ama bir de XL olup efsaneleşmeyi seçiyor. Bir Popeyes® çılgınlığı olan Maxi XL Menü, Popeyes® XL Sandviç, 2 parça acılı kanat, 4’lü nugget, orta boy patates kızartması ve kutu içecek ile “Bu büyüklük halis mi?” dedirtiyor. 

    Efsane Kova

    Efsane diye yazılır, Popeyes® diye okunur. Efsane kova lezzetini arkadaşlarınla paylaşmayı sevdiğini biliyoruz. Popeyes® Efsane Kova menü 30’lu nugget, 6 parça acılı kanat, mega boy patates kızartması, seçeceğin 4 adet sos ve 1 litre içecekten oluşuyor. 

    "Bu Fiyatlar Halis mi?" Dedirten Menü Fiyatları!

    2 Kişilik Sandviçli Kova Menü

    Popeyes® lezzetleri öyle büyük ki menü fiyatlarına bakınca insan “Bu fiyatlar halis mi?” diye soruyor. Çünkü Popeyes® menüleri ayakları yerden kesecek kadar lezzetliyken, Popeyes® menü fiyatları ise yüzleri gülümsetecek kadar bütçe dostu. Popeyes® kampanya menüleriyle çıtır tavukla enfes sosların, acılı kanatla patates kızartmasının birlikteliği gibi lezzet-fiyat uyumu da nefis! Bu fiyatlara bu lezzetleri aman kaçırma!

    Popeyes® Lezzetlerini Göm Göm!

    Smoky XL Sandviç Menü

    Şu an açlığının dile geldiğini ve “Beni acilen Popeyes® lezzetlerine bırak.” dediğini duyar gibiyiz. Evet, o kutsal an geldi: Popeyes® lezzetlerini gömme vakti! Hadi, “Bu lezzet halis mi?” sorusuyla birbiri ardına götüreceğin lezzetli Popeyes® menülerini sipariş etmek için daha fazla vakit kaybetme, hemen Tıkla Gelsin®!

     

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler
    timer
    9 dk

    Trend & Eğlence

    Tıkla Gelsin®’den Online Gezebilece...

    Evden çıkmadan dünyanın en güzel müzelerini keşfet! Tıkla Gelsin® Blog'da sanal müze turları ve online sergiler hakkında bilgi edin, ev k...

    Devamı

    Enfes Barbekü Sos Tarifi
    timer
    2 dk

    Tarifler

    Enfes Barbekü Sos Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir barbekü sosu yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız barbekü sosu tarifi içeriğimiz re...

    Devamı

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast Food
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast ...

    Fast food kültürünün Hollywood ile birleştiği eğlenceli ve bir o kadar lezzetli sahneleri derledik! Karnı aç sinefilleri yazımıza bekliyo...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler

    "Bugün ne yesem?" diye düşünüyorsun ve işin içinden bir türlü çıkamıyor musun? Biz senin yerine düşündük! Senin için seçtiğimiz Tıkla Gel...

    Devamı

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
    timer
    2 dk

    Menüler

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'...

    Burger King®'in efsane Whopper®'ı şimdi Plant Based! Gelin bu benzersiz lezzeti birlikte inceleyelim!

    Devamı