• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Tarifler
  • >
  • Soğuk Sandviç Rehberi
  • Soğuk Sandviç Rehberi
  • Soğuk Sandviç Rehberi
  • Soğuk Sandviç Rehberi

  • 3 Dakika Okuma Süresi
  • Soğuk Sandviç Rehberi

    Etli, sebzeli, peynirli, peynirsiz, soslu veya sossuz… Sandviç çeşitlerinin tamamen şeflerin hayal gücüne göre şekillendiğinin sen de farkında olmalısın. Günün herhangi bir saatinde keyifle tüketeceğin sandviçleri evde hazırlamak için can atıyorsan, hazırladığımız bu soğuk sandviç rehberi tam sana göre!

    Sandviç çeşitleri, içeriği fark etmeksizin hemen herkesin kurtarıcı yiyecekleri arasında yer alıyor. Nitekim iki ekmek arasına dilediğin malzemeyi ekleyerek tam da damak tadına uygun sandviçler hazırlayabilirsin. Tabii lezzetli bir sandviç hazırlamak için taze ve lezzetli malzemelere sahip olman gerektiğini biliyorsun, değil mi? Yüksek kaliteli et ürünleri, nefis peynirler, çeşit çeşit soslar ve elbette bu işin olmazsa olmazı tazecik ekmekler... Şimdi, alışveriş listesi hazırlayıp marketin yolunu tutma vakti!

    Sandviç Nasıl Yapılır?  

    Sandviç Nasıl Yapılır?
    • Öncelikle taze ve özellikle de sandviç malzemelerinle uyumlu bir ekmek çeşidi seçmelisin.
    • Zahmetsiz bir tüketim için ekmek dilimlerinin çok ince veya çok kalın olmamasına dikkat etmelisin.
    • Ekmeğin içine ekleyeceğin malzemelerin de birbirleriyle uyumlu olmasına özen göstermelisin.
    • Sandviç malzemeleriyle uyumlu soslar tercih etmelisin. 
    • Et veya peynir ürünleri ekliyorsan, sandviçini çok uzun süre dışarıda bekletmemelisin. 

    Hepsi birbirinden lezzetli pek çok sandviç tarifi bulunuyor. Dolayısıyla sandviç yapımında kesin kurallar bulunmuyor. Hem damak tadına hem de birbirine uyum sağlayan malzemeleri birleştirerek dilediğin gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilirsin. Mesela Akdeniz'e doğru bir yolculuğa çıkmak istersen keçi peyniri, domates dilimleri ve fesleğenle enfes bir sandviç yapabilirsin. Elbette ki malzemelerin kaliteli, taze ve lezzetli olmasına özen göstermen gerekiyor. Peki, bu tasvire uyan lezzetli sandviçler nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Detaylar için okumaya devam!

    Sandviç Ekmeği       

    Sandviç Ekmeği

    Unutmamalısın ki, lezzetli bir soğuk sandviçin püf noktası doğru ekmek seçiminden geçiyor. Sandviçin içine ilave ettiğin malzemelerden ekstra bir lezzet alabilmek için doğru ekmek eşleşmesini bulmalısın. Hindi füme ve cheddar peyniri için parmesanlı kekikli ekmek mi daha lezzetli olur, yoksa beyaz ekmek mi? Ya da sence rozbif için doğru seçenek çavdarlı ekmek mi? 

    Sandviç ekmeği seçerken dikkat etmen gereken diğer püf noktaları da es geçmemelisin. Sandviç ekmeğini kullanacağın malzemelerin boyutlarına uygun olarak seçmelisin. Sandviç ekmeğinin içine tüm malzemeleri rahatlıkla yerleştirebilmek için ekmeğin dokusuna da dikkat etmek gerekiyor. Ekmek içindeki büyük hava kabarcıkları sosların akmasına neden olabiliyor. Tırtıklı ekmek çeşitleri ise sandviçi yemeyi zorlaştırabiliyor. Kusursuz bir sandviç ekmeği bulmanın zorlukları seni yıldırmasın. Ne de olsa Subway® sandviç çeşitleri, bir tık uzağında!

    Sandviç Çeşitleri

    Sandviç Çeşitleri

    Ton balıklı, hindili, sebzeli veya peynirli sandviçler… Her birini evde yapabileceğin gibi soğuk sandviç konusunda tüm dünyaya adını duyurmuş olan Subway®’den de sipariş verebilirsin. Öyleyse hem evde yapabileceğin hem de sipariş edebileceğin en popüler sandviç çeşitlerini incelemeye ne dersin?

       Rozbifli Sandviç

    Baget ekmeğini ortadan ikiye bölerek alt kısma rozbif, cheddar peyniri ve roka dizebilirsin. Ekmeğin üst kısmına ise dilediğin sosları sürerek iki ekmeği birleştirebilirsin. Evde sandviç hazırlayacak malzemelerin yoksa veya mutfakta vakit geçirmek istemiyorsan Tıkla Gelsin® ile Subway®’den sipariş verebilirsin. Öyle ki denediğin an şuna sen de hak vereceksin, Rozbif Sandviç®'in lezzeti anlatılmaz, yaşanır!

       Hindi Fümeli Sandviç

    Sandviçe en çok yakışan et çeşitlerinden biri olan hindi fümeyle evde dilediğin sandviçi hazırlayabilirsin. Sandviç ekmeğinin alt kısmına labne peynir sürdükten sonra üzerine domates ve hindi füme dizebilirsin. Karabiber, tuz ve kekikle sandviçine lezzet katabilirsin. Hindi füme lezzetini hindi but jambonla ikiye katlamak istersen Subway®'in enfes lezzetlerine de göz atmadan olmaz. Senin de canın müthiş bir sandviç çektiyse, Türk Usulü Subway Melt Sandviç® bir tık uzağında!

       Pepperoni Salamlı Sandviç

    İtalyan lezzetlerini seviyorsan pepproni salamıyla eşsiz bir sandviç hazırlayabilirsin. Dilediğin ekmeğe pepperoni salamlarını dizdikten sonra üzerine turşu, domates ve yeşillik eklemen yeterli. Ama baştan söyleyelim, bu kolay görünen lezzetin sırrı esasında doğru malzeme oranıyla ilgili. İdeal orana sahip gerçek bir İtalyan lezzeti tatmak istiyorsan, Tıkla Gelsin® parmaklarının ucunda. Eminiz ki Subway®'in efsane lezzeti Baharatlı İtalyan Sandviç® seni de mest edecek!

    Sandviç tariflerine ayıracak vaktin yoksa veya öğle aranda nefis bir sandviç yemek istiyorsan, Subway® sandviç çeşitleri bir tık uzağında! Peki, sen neredesin? 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde lezzetli bir hamburger yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz hamburger ekmeği tarifi iç...

    Devamı

    Tıkla Gelsin Subway Dosyası
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin Subway Dosyası

    Dünyaya sandviçi sevdiren Subway®'i mercek altına alıyoruz! Sen de favori sandviçlerini üreten firma hakkında meraklıysan yazımıza davetl...

    Devamı

    En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri
    timer
    6 dk

    Trend & Eğlence

    En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri

    "Yemek yerken ne izleyeceğim," diye düşünmeye son! Nefesinizi kesecek en iyi 10 gerilim-aksiyon filmini bu listede derledik! Linki ziyare...

    Devamı

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    8 dk

    Trend & Eğlence

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer

    Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız? Bu rehberde, Ankara'da gezilecek en keyifli 12 mekanı bulabilirsiniz. Gelin başkenti ...

    Devamı

    Çıtır Tavuk Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Tavuk Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir çıtır tavuk yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız çıtır tavuk tarifi içeriğimiz rehb...

    Devamı