• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Türkiye'nin En İyi Trekking Rota..
  • Türkiye'nin En İyi Trekking Rotaları
  • Türkiye'nin En İyi Trekking Rotaları
  • Türkiye'nin En İyi Trekking Rotaları

  • 4 Dakika Okuma Süresi
  • Türkiye'nin En İyi Trekking Rotaları

    Likya'nın mistik atmosferi ya da Kapadokya'nın nefes kesen doğal arazi yapısı… Bu iki turistik bölgenin trekking alanında ne denli popüler olduğunu zaten biliyorsundur. Peki, bu sıralar daha önce hiç ayak basmadığın; hatta adını bile duymadığın trekking rotalarını mı araştırıyorsun? O halde Türkiye trekking rotalarını ve yürüyüş yollarını listelediğimiz bu yazı tam aradığın kaynak! 

    Attığın her adımda tarih, kültür ve doğanın mucizevi sırlarını keşfetmeye hazırsan, senin için listelediğimiz Türkiye yürüyüş yolları ve trekking rotaları listesi fazlasıyla ilgini çekecek. Laf aramızda, yürüyüş sırasında kendini şımartman için birbirinden lezzetli yemek noktalarını da rotana ekledik. Yürüyüş ayakkabıların ve sırt çantan hazırsa hemen başlayalım!

    Türkiye'nin En Popüler Yürüyüş ve Trekking Rotaları

    Türkiye'nin doğal güzelliklere dolu yürüyüş rotaları hem yerli hem de yabancı gezginlerle dolup taşıyor. Antalya doğa yürüyüşü parkurlarından Ankara trekking rotalarına kadar, Türkiye'de keşfetmen gereken en iyi yürüyüş yolları hemen bir alt satırdan başlıyor!

    Likya Yolu, Antalya

    Likya Yolu, Antalya

    Türkiye'nin en uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Likya Yolu, Antalya'dan başlayıp Fethiye'ye kadar uzanıyor. Likya Yolu deniz manzaraları, antik kentler, doğal güzellikler ve zorlu parkurlarıyla ünlü. Antalya şehir merkezinden başlayan bu yolda Kemer istikametine ulaştığında bir burger molası verebilirsin. Favori Burger King® menünü Tıkla Gelsin® üzerinden sipariş et, enerjini topladıktan sonra yürümeye devam et!

    Kaçkar Dağları Milli Parkı, Rize - Artvin

    Kaçkar Dağları Milli Parkı, Rize - Artvin

    Türkiye’de doğa yürüyüşü yapılacak en iyi yerlerden biri de Rize ve Artvin arasında yer alan Kaçkar Dağları. Karadeniz havasını doyasıya içine çekebileceğin Kaçkar Dağları Milli Parkı'ndaki trekking rotasını keşfedebilir, göl manzarasına karşı dinlenebilir ve zirveye ulaşmanın keyfini sürebilirsin.

    Atatürk Orman Çiftliği, Ankara

    Atatürk Orman Çiftliği, Ankara

    Ankara'nın merkezinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği, geniş yeşil alanları ve yürüyüş parkurlarıyla doğaseverlere keyifli bir kaçamak yapma şansı sunuyor. Ankara doğa yürüyüşü rotaları arasında bir hayli popüler olan bu çiftlikte yürüyüş yerlerinin yanı sıra bisiklet yollarında pedal da çevirebilirsin. Peki, acıktığın zaman ne yapacaksın? Hemen, Tıkla Gelsin®'le bir Popeyes® menüsü söyleyip çıtır çıtır tavukların tadını çıkarabilirsin!

    Odunpazarı Yürüyüş Yolu, Eskişehir

    Odunpazarı Yürüyüş Yolu, Eskişehir

    Ankara'daki trekking macerasının ardından Eskişehir’de de keyifli bir yürüyüş yolu keşfi için Odunpazarı'na uğrayabilirsin. Odunpazarı'nın dar sokakları ve restore edilmiş evlerinin arasından geçerek şehrin tarihi ve kültürel dokusunu hissedebilirsin. Unutma, Tıkla Gelsin® acıktığın anda Eskişehir'de de yanında. Hemen, Usta Dönerci®’den sipariş ver, enerjini topladıktan sonra Eskişehir’i baştan sona keşfet!

    Aladağlar Milli Parkı, Niğde-Adana

    Aladağlar Milli Parkı, Niğde-Adana

    Aladağlar Milli Parkı hem dağcılık hem de trekking ile ilgilenenler için hazine değerinde. Niğde ve Adana illeri arasında yer alan bu park, doğal güzellikleri ve endemik bitki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye yürüyüş rotaları arasında oldukça popüler olan Aladağlar yürüyüş parkurunun yanı sıra dağcılık rotalarına ve kamp alanlarına da sahip.

    Kapadokya Yolları, Nevşehir

    Kapadokya Yolları, Nevşehir

    Kapadokya'nın büyüleyici peribacaları ve tarihi mekanları arasında yürüyüş yapmaya ne dersin? Cevabın evetse eşyalarını hazırla ve hemen yola koyul! Göreme'den başlayarak Uçhisar, Ortahisar ve diğer güzellikleri keşfetmek için haritada gerekli işaretlemeleri yapmalısın. Eğer trekking doğa yürüyüşü sırasında acıkırsan Burger King®'in Türkiye'deki tüm şehirlerde hizmet verdiğini hatırla. Hemen Tıkla Gelsin®'i aç sana yakın bir Burger King® restoranı var mı kontrol et!

    Yedigöller Milli Parkı

    Yedigöller Milli Parkı

    Türkiye yürüyüş rotaları arasından bir seçki yaparken Bolu'yu da istasyonların arasına ekleyebilirsin. Yedigöller doğaseverlerin bir numaralı yürüyüş alanlarından biri. Göllerle çevrili bu bölgede yemyeşil ormanların içinde yürüyebilir, orman meyveleri toplayabilir ve unutulmaz bir doğa deneyimi yaşayabilirsin.

    Türkiye'nin Neresinde Acıkırsan Tıkla, Yemeğin Orada!

    Türkiye'nin Neresinde Acıkırsan Tıkla, Yemeğin Orada!

    Ankara’dan Niğde’ye, Bolu’dan Antalya’ya kadar Türkiye’nin neresinde acıkırsan acık, ne yiyeceğim diye düşünmene gerek yok. Çünkü Tıkla Gelsin® sayesinde sen neredeysen yemeğin de orada! 

    Unutma, Türkiye’deki birbirinden güzel yürüyüş parkuru ve trekking rotalarını keşfetmek için bol bol enerjiye ihtiyacın olacak. Hadi, Tıkla Gelsin®'le eşsiz lezzetlerin tadını çıkarmaya daha yola koyulmadan başla!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Kıymalı Pide Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Kıymalı Pide Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde leziz bir kıymalı pide yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız kıymalı pide tarifi içeriğimiz rehbe...

    Devamı

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?
    timer
    4 dk

    Trend & Eğlence

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?

    İtalyan mutfağından pizza mı, yoksa Türk mutfağından pide mi? Birbirine oldukça benzeyen ama bir o kadar da farklı bu yemekleri kıyasladı...

    Devamı

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilmediğin 6 Şey
    timer
    2 dk

    Trend & Eğlence

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilme...

    Subway'in siyah zeytinlerinden Arby's'in isminin geldiği yere, fast food markalarıyla ilgili az bilinen 6 gerçeği derledik! Şaşırmaya haz...

    Devamı

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfini Maksimuma Çıkar
    timer
    2 dk

    Menüler

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfin...

    Popeyes®'ın maxi menüleri oyun keyfini maksimuma çıkarmaya geliyor! Sen de dilediğin maxi menüyü seç, oyun keyfine lezzet kat! Keyifli oy...

    Devamı

    Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer

    Kamp yapmanın ne kadar keyifli olduğu açık, peki ya temiz hava seni acıktırdığında ne yapacaksın? Sana hem kamp rotaları, hem de yemek ta...

    Devamı