• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Tıkla Gelsin®’den Online Gezebil..
  • Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler
  • Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler
  • Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler

  • 9 Dakika Okuma Süresi
  • Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler

    Sistine Şapeli’ndeki fresklerden Mona Lisa’ya, Ayasofya çinilerinden Yıldızlı Gece’ye… Dünyanın dört bir yanındaki kültürel hazineleri oturduğun yerden keşfetmeye ne dersin? Birbirinden etkileyici eserlere ev sahipliği yapan müzeleri keşfetmek artık fiziksel ziyaretlerle sınırlı değil. Hadi gel, sanal dünyanın müze koridorlarını birlikte arşınlayalım!

    Bu yazıyı telefonundan mı okuyorsun? O zaman, sanal gezintilerin heyecan verici dünyasına geçiş yapmak için şimdi bilgisayarının başına geçme vakti! Müzelerin muhteşem koleksiyonlarına evden çıkmadan ulaşabilmen için hem ücretsiz hem de online gezilebilen müzeleri bu yazımızda senin için listeledik. İster modern sanatın çağdaş eserlerini istersen de antik çağın gizemlerini keşfedebileceğin bu müze turlarının en az gerçeği kadar keyifli olacağından eminiz. Bu keyfi daha da katlamayı düşünürsen, Tıkla Gelsin® menülerini kendine eşlikçi olarak seçmeyi unutma!

    Online Louvre Müzesi

    Credit: louvre.fr

    Online Louvre Müzesi Gezisi

    Louvre Müzesi’nin ihtişamlı koridorlarında gezinmek için illa Paris’e gitmene gerek yok! Dünyanın en büyük müzesi; Paris’in ise en ikonik müzelerinden biri olan Louvre, kapılarını sanal turla şimdi sana da açıyor. Louvre Müzesi’nin en çok ziyaret edilen sergileri çevrim içi turlar sayesinde gezilebiliyor. Yani bu turlar Mona Lisa tablosundaki o gizemli gülümsemeyi yakından görebileceğin, Galerie d'Apollon’un zarafetine sıra beklemeden hayranlıkla bakabileceğin anlamına geliyor.

    Louvre Müzesi’nin görkemli koleksiyonunu 360 derece keşfederken bir yandan da eserlerin tarihi hakkında bilgi edinebilirsin. Hem zaman hem de mekan kısıtlaması olmadan ücretsiz olarak sunulan online müze gezisiyle Louvre’un büyüsüne kapılmaya hazır ol! Yaklaşık 35 bin esere ev sahipliği yapan ve dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi unvanını taşıyan Louvre Müzesi’ni buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Solomon R. Guggenheim Müzesi

    Credit: guggenheim.org

    Online Solomon R. Guggenheim Müzesi Gezisi

    Solomon R. Guggenheim Müzesi New York’un en önemli simgelerinden biri. Müzenin dünyaca ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın imzasını taşıyan tasarımı ise son derece etkileyici. Müzenin hem ünlü spiral merdiveni hem de zengin koleksiyonu sanat tutkunlarını her daim kendisine çekmeyi başarıyor. Solomon R. Guggenheim Müzesi her yıl hem fiziksel hem de online olarak pek çok ziyaretçi ağırlıyor.

    Guggenheim Müzesi empresyonist, post-empresyonist, modern ve çağdaş sanatın önde gelen eserlerine ev sahipliği yapıyor. Üstelik Piet Mondrian, Pablo Picasso, Jeff Koons ve daha pek çok ismin çalışmalarını çevrim içi olarak detaylı bir şekilde inceleyebilmen de mümkün. Bu eşşiz sanat eserlerini keşfe çıkmak için müzeyi buradan ziyaret edebilirsin!

    Online Ulusal Sanat Galerisi

    Credit: expedia.com

    Online Ulusal Sanat Galerisi Gezisi

    Ulusal Sanat Galerisi 1937’den bu yana Washington’ın kalbinde ziyaretçilerini ağırlıyor. İki binden fazla eseri bünyesinde barındıran Ulusal Sanat Galerisi internetten gezilecek bedava müzeler listesinde yer alıyor. 

    Ulusal Sanat Galerisi’nde “Van Gogh Müzesi” ve “Millennium of Glory: Angkor Heykeli ve Antik Kamboçya Heykeli” sergileri başta olmak üzere pek çok sanal gezintiye katılabilirsin. Eşsiz koleksiyonların yanında müze hakkında pek çok bilgi de edinebileceğin web sitesini buradan ziyaret edebilirsin.

    Online İngiliz Müzesi (British Museum)

    Credit: visitlondon.com

    Online İngiliz Müzesi (British Museum) Gezisi

    Londra’nın sembolü İngiliz Müzesi’nde dünya tarihinin izlerini taşıyan bir kültür ve adeta bir sanat hazinesi sergiye sunuluyor. Antik Mısır’dan günümüze ulaşan Rosetta Taşı ve Lion Hunt rölyefleri müze koleksiyonunun önemli bir parçasını oluşturuyor. Rosetta Taşı Mısır hiyerogliflerinin çözülmesinde kilit rol oynayan bir eser, Lion Hunt rölyefleri ise Asur sanatının muhteşem örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

    İnternet müze gezisi imkanı sayesinde milyonlarca sanat eserini içeren bu eşsiz koleksiyonu ev konforunda keşfetmen mümkün. Sanal galeriler ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla kendini İngiliz Müzesi’nin koridorlarında bulmak istiyorsan müzenin zengin mirasını buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Metropolitan Sanat Müzesi

    Credit: metmuseum.org

    Online Metropolitan Sanat Müzesi Gezisi

    Metropolitan Sanat Müzesi sanat tutkunları için adeta bir cennet! İki milyondan fazla esere ev sahipliği yapan bu mekan sanatın çeşitli dallarının yer aldığı kapsamlı bir koleksiyona sahip. Bir de üstüne bedava online müzeler listesinde yer alıyor! Böylece ziyaretçilere Van Gogh’un çarpıcı fırça darbeleri, Jackson Pollock’un soyut ifadeleri ve Giotto di Bondone’un fresklerini çevrim içi olarak ücretsiz keşfetme imkanı sunuluyor.

    Metropolitan Sanat Müzesi’nde Eski Mısır, Roma, Yunan ve Doğu kültürlerine ait eserlere göz atabilirsin. Antik dönemlerden modern sanata uzanan bu yolculuk sayesinde sanat tarihine dair derinlemesine bir bakış açısı kazanabilirsin. Aynı zamanda çeşitli video ve makalelerle daha detaylı bilgiler edinmek de cabası. Şimdiden heyecanlanmaya başladıysan müzeyi hemen buradan ziyaret edebilirsin!

    Online Metropolitan Sanat Müzesi

     

    Online Vatikan Müzeleri Gezisi

    İnternette müze gezisi yapmak, Papaların yüzyıllar boyunca biriktirdiği eşsiz parçalar ve Michalengelo’nun Sistine Şapeli freskleri de dahil olmak üzere pek çok ikonik eseri sanal ortamda keşfetmeye olanak tanıyor. Sanat ve tarihin muhteşem buluşma noktası Vatikan Müzeleri, seni de hemen şimdi online bir serüvene davet ediyor! 

    Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Vatikan Müzeleri’nde toplamda 54 galeri ve dünya tarihine ışık tutan binlerce eser görülmeyi bekliyor. Kalabalıklar arasında kaybolmadan her bir eseri detaylıca incelemek ve gezi deneyiminin tadını çıkarmak için Vatikan Müzeleri’ni buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Van Gogh Müzesi Gezisi

    Credit: forbes.com

    Online Van Gogh Müzesi Gezisi

    Dünyaca ünlü ressam Van Gogh’un 30’lu yaşlarında başlayıp hayatının sonuna dek sürdürdüğü resim serüvenine tanıklık etmek için Hollanda’ya kadar gitmek zorunda değilsin! Çünkü Van Gogh Müzesi’nin kapılarını da oturduğun yerden aralayabilirsin. 900’den fazla eser, taslak çizimleri ve Theo’nun mektupları bu online gezide seni bekliyor olacak.

    Beş kattan oluşan müze binası Van Gogh’un hayatını ve sanatının evrimini her detayıyla gözler önüne seriyor. Kronolojik sırayla sergilenen eserleri doyasıya incelemek ve Van Gogh’un trajik hayatına dair bilgi edinmek için bu online müze gezme fırsatını kaçırmamalısın! Van Gogh’un dünyasına tanık olmak istiyorsan müzeyi buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Yunanistan Ulusal Arkeoloji Müzesi

    Credit: pinterest.com

    Online Yunanistan Ulusal Arkeoloji Müzesi Gezisi

    Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, komşu ülkemiz Yunanistan’ın kültürel zenginliği keşfetmek için harika bir yol! Kuruluşu 1829 yılına dayanan bu müzede 11 binden fazla eser sergileniyor. Ziyaretçilere antik Yunan kültürünün adeta bir panoramasını sunan Yunanistan Ulusal Arkeoloji Müzesi de online ve ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

    Yunanistan Ulusal Arkeoloji Müzesi’nin zengin koleksiyonu ülke ve çevresindeki bölgelerin tarihi evrimini keşfetme fırsatı sunuyor. Neolitik Çağ’dan Helenistik Dönem’e kadar uzanan geniş bir zaman dilimine tanıklık etmek için müzeyi buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Uffizi Galerisi

    Credit: uffizi.it

    Online Uffizi Galerisi Gezisi

    Uffizi Galerisi İtalya’nın en önemli hazinelerinden biri. İtalyan Rönesans dönemine ait eserler barındıran bu galeri, Floransa’nın tanınan isimlerinden Medici ailesinin koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Bu zengin koleksiyonda el yazmalarından mücevherlere dek pek çok değerli parça yer alıyor.

    Uffizi Galerisi her biri kronolojik sıraya göre düzenlenmiş odalardan oluşuyor. Binanın tasarımı ise 1560 yılına dek uzanıyor. Uffizi Galerisi’nde bekleyen birbirinden değerli eserleri detaylı incelemek için galeriyi buradan ziyaret edebilirsin.

    Online Ayasofya Müzesi

    Credit: pexels.com

    Online Ayasofya Müzesi Gezisi

    İmparator Konstantinos tarafından inşa edilen Ayasofya’nın tarihi neredeyse 1700 yıl öncesine dayanıyor. Roma İmparatorluğu ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan Ayasofya, biliyorsun ki hem mimari hem de kültürel açıdan önemli değerlerimiz arasında. Eğer bu eşsiz kültürel mirası hala gidip görme şansın olmadıysa bu online müze ziyareti senin için harika bir başlangıç olabilir! 

    Günümüzde cami olarak kullanılan Ayasofya Müzesi’ni ücretsiz bir şekilde buradan ziyaret edebilirsin. Bu mimari şaheseri detaylı bir şekilde gözlemleyebilir, böylece Ayasofya fresk ve mozaiklerini belki de bizzat gidip göreceğin günlere göre daha yakından inceleyebilirsin.

    Online Bergama Müzesi

    Credit: kvmgm.ktb.gov.tr

    Online Bergama Müzesi Gezisi

    Bergama (Pergamon) Müzesi, Almanya’nın en ünlü müzeleri arasında yer alıyor. Zengin bir tarih ve sanat koleksiyonunu bünyesine barındıran bu müzede Babil İştar Kapısı, Bergama Altarı ve Athena Heykeli gibi değerli eserleri görebilirsin. Üstelik bu eserleri görmek için Berlin’e gitmen de gerekmiyor!

    Bergama Müzesi yurt dışında gezilebilecek online müzeler kategorisine ilk sıralardan giriş yapıyor. Fiziksel olarak yılda yaklaşık 900 bin kişi tarafından ziyaret edilen Bergama Müzesi’ni yalnızca bir tıkla buradan ziyaret edebilirsin!

    Turizm Bakanlığı Online Müze

    Credit: sanalmuze.gov.tr

    Turizm Bakanlığı Online Müze Gezisi

    T.C. Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını ve tarihini ev konforunda keşfetmeye imkan sunuyor. Sanal Müze uygulaması sayesinde Türkiye’deki pek çok müze ve ören yeri çevrim içi olarak ziyaret edilebiliyor. 

    T.C. Turizm Bakanlığının Sanal Müze uygulamasını kullanarak Göbeklitepe’den Efes’e, Zeugma Müzesi’nden Nemrut Ören Yeri’ne kadar birçok mekanı evinde yemeğini yerken bile keşfedebilirsin. 360 derece gezinti özelliği ve yüksek çözünürlüklü görüntülerle Türkiye'deki dilediğin müzenin önemli eserlerini detaylı olarak inceleme fırsatı kaçmaz! Bu fırsatı yakalamak için Turizm Bakanlığının Sanal Müze web sitesini buradan ziyaret edebilirsin.

    Tıkla Gelsin®'den Online Sipariş ile Müze Keyfini Katla!

    Sanat ruhun gıdası olabilir fakat mideye yemek lazım! Karşında isterse dünyanın yedi harikası yeniden inşa edilsin… Sen de karnı açken odaklanamayan bir lezzet tutkunuysan sanatın büyülü dünyasını keşfederken açlığını bastırmanın harika bir yolu var! Bir yandan dünyanın en ünlü müzelerini gezerken bir yandan da Tıkla Gelsin®’in iştah açıcı lezzetlerini deneyimlemeye ne dersin? Hadi, durma! Online müze keyfini Tıkla Gelsin® ile katla!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tıkla Gelsin® Gel Al'da Fırsatlar Seni Bekliyor!
    timer
    5 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Gel Al'da Fırsatlar S...

    Avantajlı siparişini ver, sıra beklemeden yemeğini al! Tıkla Gelsin® Gel Al avantajlarını şimdi keşfet, leziz menülerde fırsatları kaçırm...

    Devamı

    Hamburger Kaç Kalori?
    timer
    2 dk

    Menüler

    Hamburger Kaç Kalori?

    Lezzetine doyamadığımız hamburgerin kaç kalori olduğunu biliyor musunuz? Burger King'in katkılarıyla hazırladığımız hamburger besin değer...

    Devamı

    Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Yemekler
    timer
    11 dk

    Trend & Eğlence

    Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Y...

    Hız tutkunu F1 pilotlarının favori lezzetleri neler? Tıkla Gelsin® Blog'da favori pilotuna dair eğlenceli bilgiler seni bekliyor!

    Devamı

    Hamburger Köftesi Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Hamburger Köftesi Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde lezzetli bir hamburger yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz hamburger köftesi tarifi i...

    Devamı

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilmediğin 6 Şey
    timer
    2 dk

    Trend & Eğlence

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilme...

    Subway'in siyah zeytinlerinden Arby's'in isminin geldiği yere, fast food markalarıyla ilgili az bilinen 6 gerçeği derledik! Şaşırmaya haz...

    Devamı