• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Ankara'da Gezilecek 12 Yer
  • Ankara'da Gezilecek 12 Yer
  • Ankara'da Gezilecek 12 Yer
  • Ankara'da Gezilecek 12 Yer

  • 8 Dakika Okuma Süresi
  • Ankara'da Gezilecek 12 Yer

    Kimileri Ankara’nın kasvetli ve gri bir şehir olduğunu söyleyebilir. Sen onlara aldanma! Ankara, denizi olmasa bile okyanuslara bedel bir çift mavi gözü zirvesinde saklıyor. Başkentimiz olan bu güzide Anadolu kenti, büyüleyici doğası ve tarihi mekanlarıyla mutlaka görülmesi, hatta karış karış gezilmesi gereken yerlerden biri. Hadi öyleyse, başkent Ankara’da gezilecek yerleri hep birlikte keşfedelim!

    Ankara denince elbette ki aklımıza gelen bazı kült noktalar var. Şehrin silüetini oluşturan önemli yapılarla öne çıkan Ankara, aynı zamanda gölleri, yeşil alanları ve antik kentleriyle de İç Anadolu Bölgesi’nde adeta parlayan bir yıldız. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan Ankara'da gezilecek yerlerin listesi ise son derece uzun. Yalnız, sonbahar-kış sezonunda kendini Ankara’nın serin havasına atmaya kararlıysan en kalın kaban veya montunu yanına almayı unutma. Hazırsan, Ankara gezi rehberimize başlıyoruz! 

    Anıtkabir

    Anıtkabir, Anıttepe-Çankaya

    Ankara'nın gezilecek yerleri arasında, listenin başında elbette kurucu önerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir yer alıyor. Aslan heykelleriyle kaplı yolu, ikonik kuleleri ve Mezar Oda’sıyla Anıtkabir, mimari açıdan büyüleyici ve sıra dışı bir atmosfer sunuyor. Anıtkabir gezinde Ulu Önder Atatürk’ün naaşı ve Cumhuriyet tarihine dair pek çok fotoğrafın bulunduğu Mezar Oda’yı mutlaka görmelisin. Ata’nın huzuruna çıkmadan askerlerin nöbet değişimini de mutlaka izlemeni öneririz. 

    Atatürk Orman Çiftliği

    Görsel: Anka Haber Ajansı

    Atatürk Orman Çiftliği, Emniyet-Yenimahalle

    Ankara'nın doğal güzellikleri içerisinde şehrin en büyük yeşil alanı anında göze çarpıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Atatürk Orman Çiftliği, sunduğu yemyeşil alanın yanı sıra Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesine de bünyesinde yer veriyor. Bunun yanı sıra içinde çocuk bahçelerinin, restoran ve kafelerin, konaklama tesisinin ve hatta yüzme havuzunun da bulunduğu bu çiftlik, Ankara'da çocuklar için gezilecek yerler arasında ayrı bir cazibeye sahip. 

    Ulus Atatürk Heykeli

    Görsel: Anadolu OSB

    Ulus Atatürk Heykeli, Ulus-Altındağ

    Anadolu’daki Millî Mücadele’nin hatırasını yaşatmak üzere 1927'de yapılmış olan Zafer Anıtı, Ankara’da gezilecek önemli mekanlardan bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Şehrin en önemli heykellerinden biri olan bu Atatürk Heykeli’nin Ulus sokaklarına nasıl da bambaşka bir soluk kazandırdığını kesinlikle yerinde görmelisin. Heybetli yapısıyla Atatürk’ün çağının ötesindeki gücünü temsil eden bu heykel için Ankara gezinde yönünü Altındağ’da bulunan Ulus Meydanı’na çevirmelisin. 

    Kuğulu Park

    Görsel: Kültür Portalı

    Kuğulu Park, Kavaklıdere-Çankaya

    Ankaralıların buluşma noktası, şehrin sembolü ve doğayla iç içe olmanın adresi… Kuğulu Park Ankara’da gezilecek yerler arasında şüphesiz birkaç adım öne çıkıyor. Bu park kuğulara, ördeklere ve kazlara küçük bir yaşam alanı sunan havuzuyla Ankara’da görülmeye değer farklı bir ortam yaratıyor. Her yaştan kişiye hitap eden Kuğulu Park, çocuklar için oyun alanlarına, yetişkinler için ise huzurlu dinlenme noktalarına sahip. Ankara gezisi için ideal bir seçim olan bu parka günün büyük bir kısmını ayırabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsin. 

    Ankara Kalesi

    Ankara Kalesi, Kale-Altındağ

    Ankara Kalesi, şehrin merkezinde yer alan tarihi yerlerden biri. Kentin simgesel yapılarından biri olarak kabul edilen Ankara Kalesi’nin Orta Avrupa kökenli antik bir boy olan Galatlar tarafından milattan önce (MÖ) 2’nci yüzyılda yapıldığı biliniyor. Şehrin manzarasını izlemek ve bu tarihi mekanı keşfetmek için şehir turuna başlarken bizce direkt Ankara Kalesi’ne doğru yol alabilirsin. Kaleye vardığında Ankara’nın ne denli nefes kesen bir manzaraya sahip olduğunu bir kez daha keşfedeceksin! 

    Eymir Gölü

    Görsel: Kültür Portalı

    Eymir Gölü, Gölbaşı-Çankaya

    Ankara’da sonbaharda gezilecek yerleri merak ediyorsan seni hemen Eymir Gölü’ne alalım. Soğuyan havaya aldırmadan göl kenarında küçük bir piknik yapıp ardından kısa bir bisiklet turuna çıkarak Ankara’da yapılacaklar listesine bir tik daha atabilirsin. Ankara'da gezilecek doğal yerler içerisinde oldukça popüler olan Eymir Gölü, pek çok kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla özellikle göç dönemlerinde canlı bir ortam sunuyor. Kış aylarında ise buzla kaplanan göl, benzersiz bir göl manzarasını beraberinde getiriyor. 

    Tuz Gölü

    Tuz Gölü, Şereflikoçhisar-Eskil/Ankara

    Tuz Gölü, senin de bildiğin üzere Ankara çevresindeki gezilecek yerler içerisinde son derece ünlü. Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan bu oluşum, aynı zamanda ülkenin tuz ihtiyacını da büyük oranda karşılıyor. Gün batımında pembe ve turuncu renklere bürünen göl benzersiz bir atmosfer sunuyor. Göl çevresinde bu manzaraya karşı dinlenmek ve dinginliği hissetmek gibisi yok. Bizce Ankara’da gezilecek yerler listeni zenginleştirmek için biraz şehir merkezinden ulaşman iyi bir fikir olabilir. 

    Anadolu Medeniyetleri Müzesi

    Görsel: Kültür Portalı

    Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ulus-Altındağ

    Ankara’da gezilecek müzelerin neredeyse bir sınırı yok. Anadolu Medeniyetleri Müzesi ise bu müzeler arasında kuşkusuz bir adım öne çıkıyor. Anadolu’da yaşayan farklı uygarlıklardan izler görmek istiyorsan bu müzeye sen de bir şans vermelisin. Tarihe ışık tutan arkeolojik eserlerin sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi, geçmiş dönemlere kısa bir yolculuk yapmak için oldukça cezbedici bir nokta. Eğer tarihe ilgin varsa Ankara’da gezilecek önemli mekanlardan biri olan bu müzeye de bayılacaksın! 

    Nallıhan Kuş Cenneti

    Görsel: Nallıhan Kaymakamlığı

    Nallıhan Kuş Cenneti, Davutoğlan-Nallıhan

    Ankara’da tertemiz bir hava almaya ve doğanın içerisinde kaybolmaya ne dersin? Şehrin yeşillle kaplı ilçesi Nallıhan’da bulunan Kuş Cenneti’nde bugüne kadar 191 kuş türü gözlemlendiği biliyor. Yani eğer kuş gözlemciliği veya fotoğrafçılık gibi alanlara ilgi duyuyor ya da kendini doğanın huzurlu kollarına bırakmak istiyorsan Ankara gezi turuna Nallıhan Kuş Cenneti’ni de dahil edebilirsin. Sonbahar aylarında kusursuz bir tabloyu andıran Nallıhan’a bir günün tamamını ayırarak doğa yürüyüşüne çıkabilir, dilersen de Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği alanda su sesiyle birlikte meditasyon yapabilirsin.

    Gordion Antik Kenti

    Görsel: Anadolu Ajansı

    Gordion Antik Kenti, Yassıhüyük-Polatlı

    Tarihi MÖ 12’nci yüzyıla dayanan Gordion Antik Kenti, Ankara'nın tarihi ve turistik yerleri arasında en köklü geçmişe sahip mekan. Ankara’daki tarihi yerler içerisinde bir hayli dikkat çeken ve 2012’den beri UNESCO Geçici Dünya Mirası listesinde yer alan bu antik kent, kadim zamanlardan kalma izlere ev sahipliği yapıyor. Efsanevi Frigya kralı Midas’ın mezarı da bu kentte bulunuyor. Frigya’nın başkenti olarak anılan Gordion Antik Kenti’nde tarihi bir kez daha keşfetmek istersen hemen yola çıkabilirsin.

    Kızılcahamam Kaplıcaları

    Kızılcahamam Kaplıcaları, Yenice-Kızılcahamam

    Başkenti gezerken durup dinlenmek, hatta şifalanmak sence nasıl olurdu? Kaplıcalarıyla ünlü bu şehirde termal suyun olumlu etkilerini bizzat keşfetmek için Kızılcahamam Kaplıcaları’na gidebilirsin. Termal suyla birlikte stresten uzaklaşmak ve kemiklerine kadar ısınmak için Ankara gezine ufak bir dinlenme molası vermek bizce hiç fena olmaz. E, sen hala Ankara'da ne yapılır diye mi soruyorsun? 

    Aqua Vega Akvaryum

    Görsel: Aqua Vega

    Aqua Vega Akvaryum, Akşemsettin-Mamak

    Hala Ankara’da çocuklar için gezilecek yerler arıyorsan, Aqua Vega Akvaryum tam da sana ve yanındaki ufaklığa göre! Ankara’da deniz canlıların yaşamını izlemeyi mümkün kılan bu devasa akvaryum Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük tünel akvaryumu olma niteliğiyle Ankara’nın turistik yerleri arasında fazlasıyla popüler. Balıkların ve çeşitli deniz sürüngenlerinin bulunduğu Aqua Vega Akvaryum’da bazı balıkları besleyebileceğini ve dalış eğitmenleri eşliğinde akvaryumda dalış yapabileceğini de söylemeden geçmeyelim. 

    Ankara'nın Cazip Fırsatlarını Tıkla Gelsin® "Gel Al" ile Yakala!

    Ankara’da gezilecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri artık biliyorsun! Peki, Ankara’da nerede yemek yenir biliyor musun? Yemek konusunda risk almak sana göre değilse  sevdiğin ve bildiğin tatlarla gezini leziz hale getirebilirsin. Ankara’da ilgini çeken noktalara giderken şehrin istediğin yerinde ya da restoranda Burger King®, Popeyes®, Arby's®, Subway®, Sbarro®, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® markaların lezzetleriyle ziyafet çekebilirsin. 

    Üstelik mobil uygulama üzerinden Tıkla Gelsin®’in “Gel Al” özelliğini kullanarak siparişini önden verebilir ve böylece yemeğini beklemeden ister restoranda ister yolda afiyetle yiyebilirsin. Hadi, hemen şimdi Tıkla Gelsin® Google Play Store ya da Tıkla Gelsin® App Store üzerinden mobil uygulamayı indir ve siparişini ver! 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Çıtır Tavuk Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Tavuk Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir çıtır tavuk yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız çıtır tavuk tarifi içeriğimiz rehb...

    Devamı

    Tıkla Gelsin® Gel Al'da Fırsatlar Seni Bekliyor!
    timer
    5 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin® Gel Al'da Fırsatlar S...

    Avantajlı siparişini ver, sıra beklemeden yemeğini al! Tıkla Gelsin® Gel Al avantajlarını şimdi keşfet, leziz menülerde fırsatları kaçırm...

    Devamı

    Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi...

    Popeyes®'ın leziz menüleri ve ağızda dağılan tavuklarını görüp "bu lezzet halis mi?" demen çok normal! Peki, "halis mi," ne demek, biliyo...

    Devamı

    Çıtır Patates Tarifi
    timer
    2 dk

    Tarifler

    Çıtır Patates Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir çıtır patates yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız çıtır patates tarifi içeriğimiz ...

    Devamı

    Burger Sosu Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Burger Sosu Tarifi

    Lezzetli, sulu sulu bir burgerin yerini ne tutabilir ki? Peki, burgerinin lezzetini zirveye taşıyacak o nefis burger sosunu evde de yapab...

    Devamı