• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Fil..
  • Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler
  • Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler
  • Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler

  • 8 Dakika Okuma Süresi
  • Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler

    Post-apokaliptik dünyalardan fantastik evrenlere kadar uzanan video oyun dünyası önce benzersiz maceralarıyla, daha sonra ise dev ekrandaki öyküleriyle herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Gel, seninle heyecanlı bir yolculuğa çıkarak oyunlardan uyarlanan dizi ve filmleri keşfetmeye başlayalım! 

    Oyunlardan uyarlanan yapımlar yalnızca gamer’ların değil, geniş bir kitlenin kalbinde önemli bir yer tutuyor. Video oyunlarının büyüleyici kurguları her defasında sinema ve televizyon perdesinde büyük ses getirmeyi başarıyor. Büyük bütçeli prodüksiyonlarla hazırlanan hikaye odaklı oyun uyarlamaları, karmaşık ve bir o kadar da ilgi çekici öyküleri sinematik bir formatta izleme deneyimi sunuyor. Video oyunlarının sadık hayran kitlesi, saatlerini harcadıkları oyunları beyazperdede görmeyi iple çekiyor ve dizilerin yeni bölümlerini her hafta sabırsızlıkla bekliyor. Hadi, en sevilen oyunların dizi ve film uyarlamalarına göz atarken bu benzersiz seyir keyfine eşlik edecek lezzetlere de bir bakalım!

    The Last of Us

    Görsel: HBO

    The Last of Us (2023)

    Uyarlama dizilerden biri olan ve son yıllarda bir hayli popülerleşen The Last of Us, esasında 2013 yılında ABD’li video oyun şirketi Naughty Dog tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera ve hayatta kalma oyunu. Oyun tüm dünyayı ele geçiren bir salgın hastalık üzerine kurgulanıyor. Bu hastalığın başlamasından 21 yıl sonrasını ele alan oyun 2033 yılında geçiyor. Hastalıklar sebebiyle çöken medeniyetler, gruplar halinde yaşamak zorunda kalan insanlar ve sırf hayatta kalabilmek için birbiriyle mücadele edenlerin hayatına odaklanan oyunun ana karakterleri ise orta yaşlardaki Joel ve hastalığa karşı bağışıklığı olan genç Ellie.

    The Last of Us oyunu 2023 yılının başında HBO Max'ta bir dizi olarak yayınlanmaya başladı. Bu oyun dizisi büyük salgın sonrasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde uzun bir yolculuğa çıkan Ellie (Bella Ramsey) ve Joel (Pedro Pascal) karakterlerinin öyküsünü anlatıyor. HBO Max'ta 4,7 milyon seyirciye ulaşan The Last of Us dizisi 2010 yılından beri HBO'nun en büyük ikinci açılışını yapan dizisi oldu.

    Uncharted

    Görsel: Sinemalar.com

    Uncharted (2022)

    Uncharted, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir video oyun serisi. İlk oyun, Uncharted: Drake's Fortune, 2007 yılında PlayStation 3 platformu için piyasaya sürüldü ve seriyi başlattı. Oyunlar aksiyon ve macera türünde, üçüncü şahıs nişancı perspektifinden oynanıyor.

    Oyunun ana karakteri olan Nathan Drake bir define avcısı ve maceracı. Bu oyun serisinde tarihi sırları ve kayıp hazineleri bulmak, eski medeniyetlerin izini sürmek ve tehlikeli düşmanlara karşı mücadele etmek gerekiyor. Uncharted’ın 2022 yılında vizyona giren ve Ruben Fleischer tarafından yönetilen filminin başrollerinde Tom Holland ve Mark Wahlberg yer alıyor. Ayrıca Uncharted’ın dizisi de duyurulmuş olmakla birlikte bu konuda henüz resmi bir gelişme bulunmuyor.

    The Witcher

    Görsel: Netflix

    The Witcher (2019)

    Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı adlı kitap serisinden uyarlanan The Witcher, Polonyalı video oyun üreticisi CD Projekt tarafından geliştirilen bir video oyun serisi. Oyun serisinin dünya çapında kazandığı ün, dizi projesinin de önünü açtı. 2007 yılında piyasaya sürülen ilk oyun, ana karakter Geralt of Rivia'nın hikayesini anlatıyor. Oyuncular Geralt'ı kontrol ederek görevleri yerine getiriyor. Özellikle 2015 yılında çıkan The Witcher 3: Wild Hunt oyunundan sonra seri tüm dünya tarafından tanınır hale geldi.

    2019 yılında Netflix, The Witcher oyununun başarısını aynı ismi taşıyan bir diziyle taçlandırdı. Bu oyun dizisinde Geralt of Rivia'ya ünlü aktör Henry Cavill hayat verdi. Günümüzde en iyi oyun dizileri arasında yer alan The Witcher’ı hiç izlemediysen gündemden daha fazla geri kalmadan diziye hemen başlamalısın. Tüm sezonu art arda izlerken kendini lezzetli mi lezzetli bir Whopper® Menü ile ödüllendirmeyi de bizce ihmal etme!

    Lara Croft

    Görsel: Mubi

    Lara Croft (2001)

    Esasında Lara Croft, Eidos Interactive tarafından yaratılan ve ilk olarak 1996 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider video oyun serisindeki baş karakter. İngiliz bir arkeolog ve maceracı olan Lara Croft, seride genellikle antik kalıntıları araştıran, tehlikeli tuzaklarla dolu yer altı tünellerine giren ve düşmanlarla savaşan bir karakter. Zaman içinde Lara Croft karakterinin kazandığı ün, oyun hikayesinin beyazperdeye uyarlanmasının önünü açtı.

    Hem video oyunu hem filmi olan yapımlardan biri olan Lara Croft, ilk kez 30 Haziran 2001 tarihinde ABD'de gösterime girdi. Film ilk haftasında 48,2 milyon dolarla bir numaraya oturdu. Angelina Jolie ile çok iyi bütünleşen Lara Croft karakteri herkesin kalbinde taht kurmayı başardı. Lara Croft günümüzde dahi bir video oyunundan uyarlanan en başarılı filmler arasında kabul ediliyor.

    Resident Evil

    Görsel: Den of Geek

    Resident Evil 

    Şinji Mikami ile Tokuro Fujivara tarafından yaratılan Resident Evil oyunu, Japonya'da Biohazard adıyla tanınıyor. Bir korku oyunu olan Resident Evil, Japonya merkezli video oyun şirketi Capcom tarafından geliştirildi ve ilk olarak 1996 yılında piyasaya sürüldü. Korku ve hayatta kalma öğelerini birleştiren zombi temalı bir oyun olan Resident Evil birçok filme, çizgi romana ve animasyona da uyarlandı. Hatta Resident Evil oyunu hayatta kalma türünün öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. 

    Resident Evil’ı oynayan oyuncuların sınırlı kaynaklarla hayatta kalmayı başarması, zombi ve yaratıklarla mücadele etmesi ve bulmacaları çözmesi gerekiyor. Bu ünlü oyun serisi, ilk film uyarlamasıyla beyazperdede de büyük bir yankı uyandırdı. Türkiye'de Ölümcül Deney adıyla bilinen Resident Evil filmleri ilk olarak 2002 yılında başlayıp 2016 yılında altıncı filmle son buldu.

    Resident Evil Uyarlamaları

    • Resident Evil (2002)
    • Resident Evil: Apocalypse (2004)
    • Resident Evil: Extinction (2007)
    • Resident Evil: Afterlife (2010)
    • Resident Evil: Retribution (2012)
    • Resident Evil: The Final Chapter (2016)
    Castlevania

    Görsel: Netflix

    Castlevania (2017)

    Castlevania, Konami tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1986 yılında piyasaya sürülen bir video oyun serisi. Aksiyon, macera ve korku temalarını içeren Castlevania, Konami'nin en çok övgü toplayan ve en çok satan video oyunlarından biri. Castlevania, oyunun ana karakterlerinden biri olan Simon Belmont’un yanı sıra diğer aile üyelerini kontrol etmeye de izin veriyor. Oyun şeytani varlıkların lideri olan Dracula'ya karşı bir mücadeleyi konu alıyor.

    Castlevania, 2017 yılında bir animasyon dizisi olarak Netflix'te yayınlanmaya başladı. Warren Ellis tarafından yaratılan dizinin ilk sezonunun Castlevania III: Dracula's Curse oyununun uyarlaması olduğu biliniyor. Dizide, oyunda da var olan Adrian Tepes (Alucard), Trevor Belmont ve Sypha Belnades gibi karakterler bulunuyor.

    Pokémon

    Görsel: Vox

    Pokémon (1997)

    1995 yılında Satoshi Tajiri tarafından yaratılan ve hepimizin anime serisinden tanıdığı Pokémon Nintendo, Game Freak ve Creatures şirketleri tarafından ortaklaşa geliştirilen bir video oyun serisi. Pokémon oyunları, antrenör karakterinin Pokémon adı verilen yaratıkları yakalayarak eğitmesini ve diğer antrenörlerle savaşmasını konu alıyor.

    Pokémon oyunları genellikle bir bölgede dolaşma, Pokémon yakalama, Pokémon merkezleri ve Pokémon Gym'lerini ziyaret etme, diğer antrenörlerle savaşma ve Pokémon'un evrim geçirmesi gibi temel öğeleri içeriyor. Pokémon'un 1997 yılında çıkan animesi, oyundan uyarlanan diziler arasında en popüler olanlardan biri. Ayrıca bu video oyunun film serisi, oyun kartları ve mobil oyunları da bulunuyor. En iyi oyun filmlerinden biri olarak kabul edilen Detective Pikachu filminde başrol olarak dünyaca ünlü oyuncu Ryan Reynolds yer alıyor.

    Assassin's Creed

    Görsel: IMDB

    Assassin's Creed (2016)

    Fransız video oyun geliştiricisi Ubisoft tarafından geliştirilen ve ilk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen Assassin's Creed oyun serisi, tarihi olaylara ve bilim kurgu unsurlarına dayanıyor. Ayrıca oyun serisinden uyarlanan bir Assassin's Creed filmi de bulunuyor. 2016 yılında vizyona giren Assassin's Creed filminin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender, Marion Cotillard, Michael K. Williams, Ariane Labed, Jeremy Irons ve Brendan Gleeson gibi ünlü isimler yer alıyor.

    Oyunlardan uyarlanan filmler deyince son yıllarda akla ilk gelen isimlerden biri olan Assassin's Creed yapımı, ilk duyurulduğunda iki devam filmi daha olacağı açıklanmıştı. Filmin yönetmeni Justin Kurzel, devam filminde Soğuk Savaş'ın konu edilmesini istiyordu. Ancak 2023 yılının sonu itibarıyla devam filmleriyle ilgili henüz bir gelişme bulunmuyor.

    Hitman

    Görsel: IMDB

    Hitman (2007)

    Hitman Danimarkalı oyun geliştirici IO Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir video oyun serisi. Seri genellikle Agent 47 adlı bir suikastçının kontrol edildiği ve gizli görevlerin tamamlandığı bir aksiyon ve macera teması üzerinde ilerliyor. Bu oyun serisi Hitman: Codename 47 ile başladı ve Hitman: Blood Money, Hitman: Absolution ve Hitman 2 gibi oyunlarla devam etti.

    En iyi oyun filmi listelerinde yer alan 2007 tarihli Hitman filmi, video oyununun en ünlü uyarlaması. Xavier Gens tarafından yönetilen Hitman filminin başrollerinde Timothy Olyphant ve Dougray Scott bulunuyor. Film küçük yaştaki çocuklara gizli bir yetiştirme merkezinde barkod şekilli dövmeler yapılmasıyla başlıyor ve insanı ilk dakikadan itibaren içine çekmeyi başarıyor.

    Warcraft

    Görsel: IMDB

    Warcraft (2016)

    Warcraft, Kaliforniya merkezli video oyun geliştiricisi Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1994 yılında piyasaya sürülen bir video oyun serisi. Yüzüklerin Efendisi serisindeki fantastik öğeler ve Dungeons & Dragons oyunundaki unsurların harmanlanmasıyla yaratılan Warcraft evreni, temel olarak insanlar ve orklar arasındaki savaşa odaklanıyor. Warcraft oyun serisinin ayrıca çizgi roman ve film uyarlaması da bulunuyor.

    2016 yılında vizyona giren ve Duncan Jones tarafından yönetilen Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması adlı filmin oyuncu kadrosunda Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster ve Toby Kebbell gibi isimler yer alıyor. Film, Azeroth Krallığını istila etmeye çalışan ork ırkının Azeroth'a gelmesiyle başlıyor. İnsanlar ve orklar arasındaki çatışma film boyunca devam ediyor.

    İster Oyna, İster İzle: Tıkla Gelsin® Yanında!

    Dünyaca ünlü oyunların filmlerini ve dizilerini incelediğimize göre kendi zevkine en uygun oyunu ister oyna, istersen de izle! Tabii ki bu keyifli deneyimi Tıkla Gelsin® lezzetleriyle ikiye katlamayı da unutmazsın değil mi? Mesela, Pokémon animesine başlarken Usta Pideci®’den kıymalı pide menü söylemeye ne dersin? Ya da Lara Croft serisine başlarken Burger King’in ateşli menüleri arasından favorini sipariş edebilirsin.

    En iyi oyun uyarlaması filmler ve diziler elbette bu listedekilerle sınırlı değil. Konusunu oyunlardan alan filmler arasında daha bir dolu yapım seni bekliyor. İlgini çeken benzersiz evrenlere dalmadan önce Tıkla Gelsin® ile siparişini ver, uzun bir oyun gecesinin tadını çıkar!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Çıtır Çıtır Pizza Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Çıtır Pizza Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde çıtır çıtır bir pizza yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz pizza tarifi içeriğimiz reh...

    Devamı

    Mükemmel Bir Ev Partisi için Öneriler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Mükemmel Bir Ev Partisi için Öneril...

    Mükemmel bir ev partisi vermek mi istiyorsun ve yardıma mı ihtiyacın var? Senin için buradayız! Sana özel menülerimize ve parti önerileri...

    Devamı

    En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri
    timer
    6 dk

    Trend & Eğlence

    En İyi Gerilim Aksiyon Filmleri

    "Yemek yerken ne izleyeceğim," diye düşünmeye son! Nefesinizi kesecek en iyi 10 gerilim-aksiyon filmini bu listede derledik! Linki ziyare...

    Devamı

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    8 dk

    Trend & Eğlence

    Ankara'da Gezilecek 12 Yer

    Ankara'nın güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız? Bu rehberde, Ankara'da gezilecek en keyifli 12 mekanı bulabilirsiniz. Gelin başkenti ...

    Devamı

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
    timer
    2 dk

    Menüler

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'...

    Burger King®'in efsane Whopper®'ı şimdi Plant Based! Gelin bu benzersiz lezzeti birlikte inceleyelim!

    Devamı