• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezil..
  • Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer
  • Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer
  • Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer

  • 6 Dakika Okuma Süresi
  • Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer

    “Güzel İzmir.”, “Ege’nin incisi”, “Kültür, tarih ve doğanın buluşma noktası…” İzmir’i anlatmaya ne bu kalıplar ne de sayfalar dolusu cümleler yeter. İzmir, her gidenin ilk görüşte aşkla tutulduğu bir şehir. Peki ya sen İzmir’i nasıl bilirsin? Hadi, tadına doyamayacağın bir İzmir gezi deneyimine hazırsan bizimle keşfetmeye başla!

    İzmir, yeni yerler görmekten beklentin her ne ise hepsine cevap bulabileceğin; çok renkli, çok katmanlı, çok romantik ve etkileyici bir şehir. Deniz-kum-güneş üçlüsüyle mest olup harika anılarla dolu bir yaz tatili hayali kuruyorsan doğru yerdesin. Senin için tatil demek antik kentler gezmek ve kültürel birikimini artırmaksa yine doğru yerdesin! “Hayır ben gastronomi turistiyim” diyorsan da evet; İzmir yine, yeniden ve daima en doğru adres!

    Türkiye’nin cennet bölgelerine ev sahipliği yapan İzmir keşfedilecek yerler konusunda ülkemizde sayıca ilk sıralarda geliyor. İzmir’de gezip görülecek, keşfedilip öğrenilecek ve yenip içilecek çok şey var! Şimdi tek yapman gereken, sadece bizi takip etmek ve seyahatin boyunca her anının tadını çıkarmak…

    Kordon, Alsancak

    Kordon, Alsancak

    Görsel: unsplash.com

    İzmir’de gezilecek yerler listesinin ilk sırasında tabii ki Kordon geliyor. Gerçek bir İzmir deneyimi yaşamak istiyorsan mutlaka Kordon’da vakit geçirmelisin. Yürüyüş parkurları, açık havada oturma alanları, kafeler, barlar, restoranlar, aradığın her şey burada! Kordon’da yapılacak çok şey var. Sabah denize bakan işletmelerden birinde kahvaltı edebilir, akşam yürüyüş yapabilir ya da çimlerde oturarak güzel vakit geçirebilirsin. Kordon, sınırsız mekan seçeneğiyle gece eğlenmek için de ideal bir alan olarak öne çıkıyor.

    Tarihi Asansör, Konak

    Tarihi Asansör, Konak

    Görsel: visitizmir.org

    Tarihi Asansör ve adı burayla özdeşleşmiş olan müzisyen Dario Moreno, İzmir gezi rehberimiz içerisinde mutlaka keşfetmen gerekenler arasında. Asansör Mahallesi olarak da geçen yerde, 1907 yılında yapılmış ve aralarında 155 basamak bulunan iki semti birbirine bağlayan bir asansör bulunuyor. Bu tarihi asansör seni muhteşem bir İzmir manzarasına ulaştıracak. Asansörün içinde bir dönem İzmir’de yaşamış dünyaca ünlü müzisyen Dario Moreno şarkıları da sana eşlik edecek. Böyle bir deneyimi kim ıskalamak ister ki? 

    Kemeraltı Çarşısı, Konak

    Kemeraltı Çarşısı, Konak

    Görsel: izmir.ktb.gov

    İzmir’de tarihi yerler dendi mi tam 2400 yıllık bir geçmişe sahip Kemeraltı Çarşısı’ndan bahsetmemek olmaz. İçerisinde ne ararsan bulabileceğin Kemeraltı Çarşısı’nı sadece alışveriş yapmak için değil, o tarihi atmosferi hissetmek ve sadece burada bulacağın yerel öğeleri keşfetmek için de mutlaka ziyaret etmelisin. Çarşı 2 bine yakın tescilli tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Dilersen çarşıda bakırcılık ve dokumacılık gibi kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını da iş başında izleyebilirsin.

    Sevgi Yolu, Alsancak

    Sevgi Yolu, Alsancak

    Görsel: tudayder.com

    İzmir Alsancak’ta gezilecek yerler söz konusu olduğunda aklın (ve kalbin) yolu bir. Aşkı arayan ve bulan herkesin buluşma merkezi olan Sevgi Yolu’nda gezmeden, “İzmir’de yapılacaklar listemi tamamladım.” dememelisin. Trafiğe kapalı bu cadde, sevgilinle ya da hayatının aşkını düşünerek hülyalı hülyalı dolaşabileceğin bir yer. Dolaşırken Sevgi Yolu’nun meşhur kitapçılarına uğramayı, takı tezgahlarından aşkını pekiştirecek takılar almayı ve şirin kafelerde taze kahveni yudumlamayı unutma! 

    Kadifekale, Konak

    Kadifekale, Konak

    Görsel: visitizmir.org

    İzmir'in tarihi yerleri gezimizde “biraz da nefes kesen manzaralar” diyelim mi? Hazırsan seni enfes İzmir Körfezi manzarasına hakim bir kaleye çıkarıyoruz. İzmir Konak’ta gezilecek yerler arasında bizce Kadifekale’den daha güzel bir mola yeri olamaz. Büyük İskender tarafından yaptırılan ve eski adı Pagos olan Kadifekale, 186 metre yükseklikteki bir tepede konumlanıyor. Kale içerisinde Bizans dönemine ait sarnıçları da görmek mümkün. İlginç bir bilgi daha: Yüzyıllar önce burada Amazon kadınlarının yaşadığı rivayet ediliyor.

    Karşıyaka

    Karşıyaka

    Görsel: karsiyaka.bel

    İzmir çevresinde gezilecek yerler turumuza bir vapur sefasıyla devam etmeye itirazın yoksa sıradaki durağımız Karşıyaka, nam-ı diğer “35,5!” İzmir Karşıyaka’daki gezilecek yerleri arşınlamak, ilçe sakinlerinin burada yaşamaktan duydukları gururu ve neden burayı İzmir’den ayrı bir şehir olarak gördüklerini anlamanı sağlayacak. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı, Karşıyaka Çarşısı, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi, Karagöl Tabiat Parkı ve Bostanlı Sahili burada mutlaka görmen gereken yerler arasında. Karşıyaka’dan diğer kıyıdaki Kordon’u izlemeye ayrıca zaman ayırmayı ise unutmamalısın. 

    Efes Antik Kenti, Selçuk

    Efes Antik Kenti, Selçuk

    İzmir merkezde gezilecek yerler bitmez ama şimdi biraz uzaklaşıyoruz ve dünyaca ünlü büyüleyici bir antik kente gidiyoruz. Efes Antik Kenti olanca görkemi ve binlerce yıllık tarihiyle adeta kollarını açmış seni bekliyor. Burası çok geniş bir alana yayılmış, görülecek çok sayıda eser olan zengin bir antik kent. Bu nedenle Efes Antik Kent gezisi için tam bir gün ayırmak gerekiyor. Sıkı hazırlan; Artemis Tapınağı, Celcus Kütüphanesi, Meryem Ana Evi ve daha pek çok tarihi yapıt arasında nefes kesici bir zaman yolculuğuna çıkıyorsun!

    Çeşme

    Çeşme

    Görsel: unsplash.com

    İzmir’in tarihi yerleri bitmez diye düşünmeye başladıysan seni bir de İzmir’in turistik yerleri için keşfe davet ediyoruz. İnan bu noktada atılacak adım sayısı çok daha fazla. Çünkü Türkiye’nin en güzel tatil beldeleri bize kalırsa burada! Sana sadece Çeşme desek yeter, biliyoruz. Ege denizinin emsalsiz turkuaz sularının muhteşem kumsallarla birleştiği Çeşme, tatilde sadece deniz ve güneş değil; eğlencenin de kalbinde olmak isteyenlerin vazgeçilmezi. Sadece bir kez gitmen bile Çeşme’ye kalıcı bir yaz aşkıyla bağlanmana yetecek!

    Alaçatı, Çeşme 

    Alaçatı, Çeşme

    Görsel: pixabay.com

    Yukarıda da söylediğimiz gibi, İzmir’in en güzel ilçelerinin başında Çeşme geliyor. Çeşme kendi başına gönülleri çalmaya yeterken bir de Alaçatı gibi bir güzelliği barındırıyor. Son yılların tartışmasız en popüler yazlık beldelerinden biri olan Alaçatı’nın haklı ünü, film platolarını andıran sokakları ve şirinlik yarışına girmiş taş evlerinden geliyor. Alametifarikası olan rüzgarı ise burayı dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri kılıyor. Alaçatı’da gece hayatı da son derece renkli. Yani burada sıkılmak yasak!

    Şirince, Selçuk

    Şirince, Selçuk

    Görsel: pexels.com

    Adı gibi şirin bir köyde vakit geçirmek istiyorsan, sana İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini bir potada eriten Şirince’yi önermezsek olmaz. Şirince, zeytin ve meyve ağaçlarının gölgesinde, tarihi köy evlerinin arasında gezintiye çıkabileceğin “şirin mi şirin” bir yer. Küçük bir köy olmasına rağmen İzmir’in en turistik yerlerinden biri olan Şirince Nesin Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi ve çok sayıda butik şarap evini bünyesinde barındırıyor. Kültür ve sanatın doğayla bütünleştiği bu özel köy, tüm misafirperverliğiyle ziyaretini bekliyor. 

    Pergamon Antik Kenti, Bergama

    Pergamon Antik Kenti, Bergama

    Görsel: pixabay.com

    İzmir’in tarihi yerleri arasında şimdi de en özel noktalardan birini ziyaret etmeye hazır mısın? Bergama, sadece meşhur tarihi evleriyle değil; antik kentiyle de dünyanın gözdesi. Pergamon Antik Kenti’nin tarihi MÖ 5’inci yüzyıla dek uzanıyor. Burası tarihi eser olarak öyle zengin bir yer ki Berlin’de buradan götürülen eserlerle açılmış çok meşhur bir müze (Pergamon Müzesi) bile var. Yapılışında Atina’daki Akropol’ün model alındığı Pergamon Antik Kenti, mistik havasıyla seni mitolojik hikayelerin yaşandığı dönemlere götürecek. 

    Seferihisar

    Seferihisar

    Görsel: unsplash.com

    İzmir'de gezilecek doğal yerler denince yeşilliği ve sakinliğiyle gerçek anlamda markalaşan Seferihisar’a uğramadan olmaz! Cittaslow (sakin şehir) unvanına sahip olan Seferihisar, eminiz ki herkes gibi senin için de İzmir çevresinde gezilecek yerlerin favori ismi olacak. Sığacık Köyü ve Kalesi ile Teos Antik Kenti mutlaka gezmen gereken yerler arasında olmalı. Eğer seyahatini yaz aylarına denk getirdiysen Seferihisar’ın Azmak Koyu, Turkuaz Koyu ve Papaz Boğazı Koyu gibi güzellikte birbiriyle yarışan koylarında yüzmenin tadı bir başka olacak!

    İzmir'in Cazip Fırsatlarını Tıkla Gelsin® Gel Al ile Yakala!

    Güzel İzmir’in sahip olduğu bütün güzellikleri listelemek pek kolay olmasa da İzmir seyahatini unutulmaz kılacak 12 eşsiz rotaya artık hakimsin. Keşfedilecek bunca yer olunca harcanacak enerji de bir o kadar fazla oluyor. Gördüğün güzel manzaralarla ruhunu, edindiğin bilgilerle de zihnini beslediğine göre sıra midene geldi. Çok şanslısın, çünkü Ege mutfağının ve sokak lezzetlerinin kalbi İzmir’de yeme-içme alternatifleri en az gezip görülecek yerler kadar zengin ve doyurucu…

    İzmir’i keşfederken mola vermek istediğin noktalarda Burger King®, Popeyes®, Arby's®, Subway®, Sbarro®, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® markalarının restoranlarından birinde aradığın lezzetle buluşabilirsin. Dahası var. Mobil uygulama kolaylığıyla Tıkla Gelsin®’in “Gel Al” özelliğini kullanırsan yemeğine çok daha kısa zamanda kavuşabilirsin. Şimdi hemen Tıkla Gelsin® Google Play Store ya da Tıkla Gelsin® App Store üzerinden mobil uygulamayı indir, cazip fırsatlarla siparişini ver ve aradığın lezzete anında ulaş! 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Pizzanın Yanına Ne Gider?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Pizzanın Yanına Ne Gider?

    Pizza yemeye karar verdin ancak yanında ne yiyeceğini mi düşünüyorsun? Pizza yanında ne yenir diye düşünmeye son! En güzel pizza eşlikçil...

    Devamı

    Çıtır Çıtır Pizza Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Çıtır Pizza Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde çıtır çıtır bir pizza yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz pizza tarifi içeriğimiz reh...

    Devamı

    Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yeni...

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir ranch sos yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız ranch sos tarifi içeriğimiz rehberin...

    Devamı

    Türk Mutfağında Dönerin Yolculuğu
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Türk Mutfağında Dönerin Yolculuğu

    Türk mutfağının imza yemeklerinden olan dönerin tarihini biliyor musun? Döner ile ilgili bilmediklerini konuşacağımız bu içeriğimize mutl...

    Devamı

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilmediğin 6 Şey
    timer
    2 dk

    Trend & Eğlence

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilme...

    Subway'in siyah zeytinlerinden Arby's'in isminin geldiği yere, fast food markalarıyla ilgili az bilinen 6 gerçeği derledik! Şaşırmaya haz...

    Devamı