• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • İstanbul'da Gezilecek 12 Yer
  • İstanbul'da Gezilecek 12 Yer
  • İstanbul'da Gezilecek 12 Yer
  • İstanbul'da Gezilecek 12 Yer

  • 7 Dakika Okuma Süresi
  • İstanbul'da Gezilecek 12 Yer

    Temiz bir boğaz havası almak, nostaljik sokaklarda tarihi koklamak ya da sanatsal bir geziyle ruhunu doyurmak… Hatta mümkünse leziz yemeklerle karnını da doyurmak! Eğer İstanbul’u karış karış gezme niyetindeysen her birini en iyi haliyle deneyimlemen mümkün. O halde hadi, İstanbul’da gezilecek yerleri birlikte keşfedelim!

    İstanbul gezilecek yerler denince akla gelen noktaların neredeyse sınırsız olduğu bir şehir! Her köşesinde benzersiz mekanlara ve büyüleyici atmosferlere yer veren bu güzide kent tarihi, kültürel ve sanatsal dokusuyla ziyaretçilerini her daim mest ediyor. Her sokak bitiminde seni bambaşka bir deneyimin beklediği İstanbul’da nereler gezilir merak ediyorsan özenle hazırladığımız İstanbul gezilecek yerler listesi sana ilham olabilir. Hadi öyleyse, İstanbul gezi rehberimize hiç vakit kaybetmeden başlayalım! 

    İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler 

    Tarihi ve doğal güzelliklerle dolup taşan İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler bakımından sakinleri ve ziyaretçilerine pek çok nokta sunuyor. İşte bizim önerilerimiz! 

    1. Kız Kulesi, Üsküdar

    İstanbul Anadolu gezilecek yerler listesinde birincilik koltuğuna tabii ki Kız Kulesi oturuyor! Şehrin silüetini oluşturan en önemli yapılar arasında birkaç adım öne çıkan Kız Kulesi, değil Anadolu Yakası’nda; tüm İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip olan ve en son restorasyonu 2023 yılında biten Kız Kulesi, aynı zamanda restoran ve kafe olarak da işletiliyor. 

    2. Haydarpaşa Garı, Kadıköy

    Birinci Abdülhamit döneminde inşa edilen ve tasarımında Alman mimarisinin izlerini taşıyan Haydarpaşa Garı, İstanbul Anadolu Yakası’nın sembolik yapıları arasında önemli bir yere sahip. Heybetli görünüşü ve büyüleyici havasıyla Haydarpaşa Garı, İstanbul’da uğrayabileceğin en değerli yapılardan biri! 

    3. Polonezköy Tabiat Parkı

    Polonezköy Tabiat Parkı

    İstanbul’da gezilecek yerler için aradığın mekan doğa ile iç içe bir alansa Polonezköy Tabiat Parkı tam sana göre! İstanbul’un en büyük parkı ünvanına sahip olan bu park, özellikle İstanbul’da sonbahar aylarında mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında. Trekking, koşu ve bisiklet turu gibi doğa sporları yapmak ya da doğanın içerisinde keyifli bir yemek saati için Polonezköy Tabiat Parkı’nın son derece ideal olduğunu olduğunu söyleyebiliriz. 

    4. Anadolu Hisarı, Beykoz


     

    Anadolu Hisarı

    İhtişamlı yapısı, boğaz manzarası ve tarihi havasıyla Anadolu Hisarı, bu yakada mutlaka gezmen gereken yerlerden bir diğeri. Surlarla çevrili olan hisar, sunduğu atmosferle bir dönem dizisinin içerisinde gibi hissetmene olanak tanıyacak. Anadolu Hisarı’nın özellikle hafta sonları pek çok kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtelim. Sen de bir hafta sonunu Beykoz’da bulunan Anadolu Hisarı’na ayırmak istersen güzel bir yemek yedikten sonra mutlaka manzaraya karşı keyif kahvesi içmelisin.

    5. Nakkaştepe Millet Bahçesi, Üsküdar

     

    Nakkaştepe Millet Bahçesi

    İstanbul’da çocuklar için gezilecek yerler arasında öne çıkan Nakkaştepe Millet Bahçesi, ailece keyifli vakit geçirmek ve temiz bir hava almak için gidebileceğin bir yer. Benzersiz bir boğaz manzarası sunan bu mekan, aynı zamanda içerisinde gölet, piknik alanı ve yürüyüş yolu gibi alanlara da sahip. Yemeğini yanına alıp ailenle Nakkaştepe Millet Bahçesi’nin tadını çıkarabilirsin. 

    6. Büyükada

    Büyükada

    Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlerin belki de en güzeli. Müzeleri, kiliseleri ve tarihi pek çok yeriyle eşsiz bir deneyim sunan Büyükada için İstanbul’un en nostaljik ve romantik yeri desek yanılmış olmayız! Büyükada’da ziyaret edebileceğin tarihi mekanların başında bize kalırsa Aya Yorgi Kilisesi bulunuyor. Bu kilisenin dışında ise Rum Yetimhanesi, Hamidiye Camii, Adakule, Prenses Koyu, Meryem Ana Kilisesi, Müslüman Mezarlığı ve Reşat Nuri Güntekin’in evi mutlaka görmen gereken yerlerden bazıları. 

    İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler 

    İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerleriyle bir gidenin daima özlediği bir konum oluyor. Zamanın hızlı geçtiği ve hareketliliğin hiç bitmediği İstanbul Avrupa Yakası’nda, günün her saati gezilecek ve görülecek mekanlar bulunuyor. Bizim önerilerimiz mi? İşte şunlar: 

    7. Galata Kulesi, Beyoğlu

    Galata Kulesi

    İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler denince tüm gösterişiyle arzıendam eden Galata Kulesi, şehrin başlıca simgelerinden biri. Avrupa Yakası’nda en çok ziyaret edilen noktalardan biri olan Galata Kulesi, tarihi yapısının yanı sıra hikayesiyle de dikkat çekiyor. Galata Kulesi’nin hikayesini duymak ve bu kuleye sevdiğin biriyle çıkmak için hiç vakit kaybetme! 

    8. Yerebatan Sarnıcı, Fatih

    Yerebatan Sarnıcı

    2022 yılında biten restorasyonuyla eski popüler günlerine yeniden kavuşan Yerebatan Sarnıcı, büyüleyici ve esrarengiz bir ortam sunuyor. Birbirinden güzel fotoğraflar çekilmek ve unutulmaz bir anı biriktirmek için Avrupa Yakası gezilecekler listene mutlaka Yerebatan Sarnıcı’nı da eklemelisin. 

    9. Ayasofya Camii ve Müzesi, Fatih

    Ayasofya Camii ve Müzesi

    İstanbul gezisine dünyanın en eski katedrallerinden biri olan Ayasofya ile devam edebilirsin. İstanbul’da gezilecek müzelerin başında gelen Ayasofya, aynı zamanda ibadete yeniden açılan camii bölümüyle son dönemlerde daha da popüler oldu. Tarihi dokusu, dini motifleri ve benzersiz mimarisiyle İstanbul’un baştacı olan Ayasofya’ya hayran kalmamak elde değil!

    10. Pierre Loti Tepesi, Eyüp

    Pierre Loti Tepesi

    İstanbul’un nefes kesen manzarasını kaç saat boyunca izleyebileceğini öğrenmeye ne dersin? İstanbul’u pek çok açıdan görmeyi mümkün kılan Pierre Loti Tepesi, Tarihi İstanbul Yarımadası’nın üzerinde güneşi batırmak için eşsiz bir seçenek. Gün bitmeden Pierre Loti Tepesi’ne gelerek ruhuna iyi gelecek bir manzaranın tadını çıkarabilirsin. 

    11. Gülhane Parkı, Fatih

    Gülhane Parkı

    Şarkısı bile olan o heybetli ceviz ağaçlarını görmek için seni şöyle Avrupa Yakası’nda bulunan Gülhane Parkı’na doğru alalım. İstanbul’un çok sevilen yeşil alanlarından biri olan Gülhane Parkı, son derece huzurlu ve keyifli bir ortam sunuyor. Dışarıdan yemeğini alarak parkta doğanın içerisinde yemek yiyebilir, ardında da parkın içerisinde bulunan çay bahçesinde güzel bir çay keyfi yapabilirsin. 

    12. Belgrad Ormanı, Sarıyer

    Belgrad Ormanı

    Şehrin telaşını ardında bırakmak ve doğada kaybolup kendini bulmak istersen rotanı Belgrad Ormanı’na çevirebilirsin. İstanbul Avrupa’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda Belgrad Ormanı’nın huzurlu bir kaçış noktası olduğunu söyleyebiliriz. Yemeğini ve içeceğini yanına alarak ormanda yeşilliklerin içerisinde piknik yapabilir ve sonra da biraz kalori yakmak için kısa bir yürüyüşe çıkabilirsin. 

    İstanbul'daki Cazip Lezzet Fırsatlarını Tıkla Gelsin® "Gel Al" ile Yakala! 

    Galata’ya çıkmadan veya Anadolu Hisarı’nı ziyaret etmeden güzel bir yemek molası vermeye ne dersin? Tıkla Gelsin®’in “Gel Al” özelliğini kullanarak siparişini önden verebilir, böylece gezerken zaman kaybetmeden yemeğini teslim alıp restoranda veya dilediğin yerde yiyebilirsin. İstanbul’da gezilecek yerleri keşfederken Burger King®, Popeyes®, Arby's®, Subway®, Sbarro®, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® markalarından en sevdiğin lezzetlerin sana eşlik etmesi için hemen şimdi Tıkla Gelsin® Google Play Store ya da Tıkla Gelsin® App Store üzerinden mobil uygulamayı indir ve siparişini ver! 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'ı: Plant Based Whopper®
    timer
    2 dk

    Menüler

    Burger King®'in İnanılmaz Whopper®'...

    Burger King®'in efsane Whopper®'ı şimdi Plant Based! Gelin bu benzersiz lezzeti birlikte inceleyelim!

    Devamı

    Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi (Chocolate Chip Cookie)
    timer
    2 dk

    Tarifler

    Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi (C...

    Elinde doğru bir tarif varsa leziz bir damla çikolatalı kurabiye yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız subway cookie tarifi içeriği...

    Devamı

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast Food
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Acıktıran Sahneler: Filmlerde Fast ...

    Fast food kültürünün Hollywood ile birleştiği eğlenceli ve bir o kadar lezzetli sahneleri derledik! Karnı aç sinefilleri yazımıza bekliyo...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilecek 12 Yer
    timer
    6 dk

    Trend & Eğlence

    Tıkla Gelsin®'den İzmir'de Gezilece...

    Senin için hazırlanan İzmir rehberi ile İzmir'in en iyi yerleri ve doğal güzellikleri elinin altında! İzmir gezisi planlarken Tıkla Gelsi...

    Devamı

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfini Maksimuma Çıkar
    timer
    2 dk

    Menüler

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfin...

    Popeyes®'ın maxi menüleri oyun keyfini maksimuma çıkarmaya geliyor! Sen de dilediğin maxi menüyü seç, oyun keyfine lezzet kat! Keyifli oy...

    Devamı