• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • En İyi Komedi Filmleri
  • En İyi Komedi Filmleri
  • En İyi Komedi Filmleri
  • En İyi Komedi Filmleri

  • 10 Dakika Okuma Süresi
  • En İyi Komedi Filmleri

    Günlük hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşmaya ve rutinine kahkaha dolu bir mola vermeye ne dersin? Enerji dolu karakterler, dillere pelesenk olmuş replikler ve muzip şakalar... Yaşamı daha renkli kılan, kimi zaman da kalplere dokunan birbirinden eğlenceli filmleri senin için listeledik. İşte karşında tüm zamanların en iyi komedi filmleri!

    Pek çok kişinin üstüne başka bir yapım daha tanımadığını söylediği bir komedi filmi mutlaka oluyor. Ancak bazı filmler var ki herkesi kahkahalara boğmaması imkansız. Sen de stresten uzaklaşmak, uzun zamandır gülmediğin kadar gülmek, hatta hayata daha pozitif bakmak için kaçış yolunu komedi filmlerinde mi arıyorsun? O zaman, yüzünde kocaman bir gülümseme bırakacağından emin olduğumuz yerli ve yabancı komedi filmleri listemize hoş geldin! E, mutluluk hormonları hazır salgılanmışken iştahların da uyarılacağı malum. O halde gerçek mutluluğun tadını çıkarmak için filmi başlatmadan önce Tıkla Gelsin® menüleri arasından bir seçim yapmayı da unutma!

    Yerli Komedi Filmleri

    Bilindiği üzere ülkemizde en çok komedi filmi çekiliyor. Komedi filmi sayısı bu denli fazla olunca biz de çareyi IMDB puanı ve popülaritesi yüksek filmleri listelemekte bulduk. Etkisi uzun yıllar süren ve defalarca izlenme garantisi veren yerli komedi filmleri sayfanın hemen devamında seni bekliyor!

    G.O.R.A.

    Credit: themoviedb.org

    G.O.R.A. (2004)

    Platform: Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV 

    IMDB: 8.0

    Bir Cem Yılmaz efsanesinin başlangıcı olan G.O.R.A., Türk sinema tarihinin en iyi komedi filmlerinden biri, hatta belki de en iyisi! Vizyon yılına göre sinematografik olarak da çok beğenilen bu yapım halen güncelliğini koruyor. Film uzaylılar tarafından kaçırılan Arif karakterinin G.O.R.A. adlı uzay gemisinde başından geçenleri konu ediniyor. Filmin başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven, Rasim Öztekin, Şafak Sezer ve Özkan Uğur paylaşıyor.

    Eyyvah Eyvah

    Credit: themoviedb.org

    Eyyvah Eyvah (2010)

    Platform: Amazon Prime Video, Apple TV, TVPlus

    IMDB: 7.0

    Şive komedisinin en sevilen örneklerinden biri olan Eyyvah Eyvah, izleyicisine yerel renklerle bezeli bir hikaye sunuyor. Film, İstanbul’dan göç eden Hüseyin’in köyde yaşadığı kültürel farklılıklar üzerine şekilleniyor. Eyyvah Eyvah’ın oyuncu kadrosunda Ata Demirer’e Demet Akbağ, Özge Borak ve Salih Kalyon gibi ünlü isimler eşlik ediyor.

    Ölümlü Dünya

    Credit: themoviedb.org

    Ölümlü Dünya (2018)

    Platform: Netflix, TVPlus, Apple TV

    IMDB: 7.6

    Absürt mizah ve aksiyonun buluşturan Ölümlü Dünya’nın yönetmenliğini Ali Atay üstleniyor. Senaryosunu ise Ali Atay ile birlikte Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’nin kaleme aldığı film, sürükleyici hikayesi, aksiyon sahneleri ve eşsiz mizahıyla izleyicileri kendisine her karede hayran bırakıyor. Ölümlü Dünya’nın başrol oyuncuları ise Ahmet Mümtaz Taylan, Feyyaz Yiğit, Sarp Apak, Doğu Demirkol ve Alper Kul. Hadi itiraf et, isimleri bile gülmene yetti; değil mi?

    Hababam Sınıfı

    Credit: themoviedb.org

    Hababam Sınıfı Serisi

    Platform: -

    Türk sinemasının efsane komedi filmlerinden biri de elbette Hababam Sınıfı serisi! Rıfat Ilgaz’ın aynı adlı romanından uyarlanan bu serinin ilk filmi 1975, son filmi ise 1981 yılında yayınlandı. İstanbul’da bir yatılı lisede okuyan haylaz öğrencileri konu edinen Hababam Sınıfı serisi, birbirinden değerli oyuncuları sayesinde daha da ikonikleşiyor. Bu usta oyuncular arasında Kemal Sunal, Şener Şen, Tarık Akan, Adile Naşit ve Halit Akçatepe gibi usta isimler yer alıyor.

    Hababam Sınıfı Serisi Filmleri

    • Hababam Sınıfı (1975), IMDB: 9.2
    • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976), IMDB: 8.9
    • Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976), IMDB: 8.7
    • Hababam Sınıfı Tatilde (1978), IMDB: 8.6
    • Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1979), IMDB: 7.3
    • Hababam Sınıfı Güle Güle (1981), IMDB: 6.3
    Aile Arasında

    Credit: themoviedb.org

    Aile Arasında (2017)

    Platform: Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV 

    IMDB: 7.6

    Senarist koltuğunda Gülse Birsel’in oturduğu Aile Arasında filmi, tıpkı adı gibi aileyle izlenecek komedi filmleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Filmin hikayesi, yeni terk edilen bir adamın isteme töreninde tesadüfen baba rolüne girmesi üzerine şekilleniyor. Aile Arasında’nın başrollerini Engin Günaydın, Demet Evgar, Su Kutlu, Fatih Artman ve Ayta Sözeri paylaşıyor.

    Korkusuz Korkak

    Credit: themoviedb.org

    Korkusuz Korkak (1979)

    Platform: TVPlus

    IMDB: 8.1

    Yönetmenliğini Natuk Baytun’un üstlendiği Korkusuz Korkak filminin başrolünde Yeşilçam sinemasının duayenlerinden Kemal Sunal yer alıyor. Film, masa başı bir işte çalışan Mülayim Sert adlı karakterin ölümcül bir hastalığa yakalanması sonucu hayatı dolu dolu yaşamaya karar verme sürecini anlatıyor. Korkusuz Korkak filminde Kemal Sunal’a Aynur Akkum, Ayşin Atav ve Rıza Pekkutsal eşlik ediyor.

    Organize İşler

    Credit: themoviedb.org

    Organize İşler (2005)

    Platform: Apple TV

    IMDB: 7.4

    Yılmaz Erdoğan’ın hem yönettiği hem de başrolünde yer aldığı Organize İşler filmi, hiç şüphesiz en iyi yerli aksiyon komedi filmlerinden biri. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan’ın yanında Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, Özgü Namal ve Cem Yılmaz yer alıyor. Süpermen Samet ve dolandırıcı Asım’ın macera dolu hikayesinin anlatıldığı Organize İşler’in ayrıca bir devam filmi de bulunuyor. 

    Recep İvedik 3

    Credit: themoviedb.org

    Recep İvedik 3 (2010)

    Platform: Netflix, Apple TV

    IMDB: 4.2

    Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik serisi Türk komedi filmleri arasında popülerliğini hiç kaybetmiyor. Serinin üçüncü filmi ise en çok sevilenler arasında. Bu filmde izleyiciyi babaannesinin vefatının ardından toparlanmaya çalışan bir Recep İvedik karşılıyor. Recep İvedik 3’ün kadrosunda Şahan Gökbakar ve Zeynep Çamcı başrolü üstleniyor.

    Pardon

    Credit: themoviedb.org

    Pardon (2005)

    Platform: -

    IMDB: 8.1

    Senaryosu Ferhan Şensoy’un Çok Tuhaf Soruşturma adlı oyunundan uyarlanan Pardon’un yönetmen koltuğunda Mert Baykal oturuyor. Üç arkadaşın polis tarafından kovalanması ve soruşturulmasıyla başlayan olaylar bambaşka bir boyut kazanıyor. Başrolde Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Ali Çatalbaş’ın yer aldığı Pardon adlı yapım, bir komedi filmi olmasının yanında kusursuz bir sistem eleştirisi de sunuyor.

    İllegal Hayatlar

    Credit: themoviedb.org

    İllegal Hayatlar (2023)

    Platform: Netflix

    IMDB: 6.2

    İllegal Hayatlar yasa dışı kumarhane işleten Mahsun’un siyasi parti kurmasını konu ediniyor. Böylece Mahsun ve arkadaşları çeşitli maceralara sürükleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Mahsun Karaca’nın beraberinde Müjde Uzman, Cenk Çelik ve Mehmet Kahraman gibi isimler yer alıyor.

    Yabancı Komedi Filmleri

    En çok izlenen komedi filmleri, tabii ki hemen hemen sadece Türk izleyicileri hedefleyen yerli komedilerle sınırlı değil. Şimdi bir de evrensel mizah dilini yansıtan yabancı komedi sinemasının unutulmaz yapıtlarını keşfetmeye ne dersin? Öyleyse buradan sonra yolumuza en iyi yabancı komedi filmleri listemizle devam ediyoruz!

    Airplane

    Credit: themoviedb.org

    Airplane! (1980)

    Platform: Apple TV

    IMDB: 7.7

    Kült Amerikan komedi filmi Airplane!’in yönetmenliğini Jim Abrahams ve Zucker kardeşler üstleniyor. Bir yolcu uçağında geçen bu absürt komedi, bir 1957 yılı yapımı olan Paramount filminden uyarlanıyor. Airplane! filminde Leslie Nielsen, Jonathan Banks, Julie Hagerty ve Lorna Patterson rol alıyor.

    The Big Lebowski

    Credit: themoviedb.org

    The Big Lebowski (1998)

    Platform: Apple TV, Amazon Prime Video

    IMDB: 8.1

    Joel ve Ethan Coen kardeşlerin ünlü yapımı The Big Lebowski, Amerikan kara komedi filmlerinin öncüsü niteliğinde. Hikaye “The Dude” lakaplı Jeff Lebowski ve dostları Walter ile Donny’nin karıştığı absürt ve komik olayları konu alıyor. Filmin başrollerinde Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore ve Steve Buscemi oynuyor.

    Monty Python and Holy Grail

    Credit: themoviedb.org

    Monty Python and Holy Grail (1975)

    Platform: Netflix

    IMDB: 8.2

    Monty Python komedi grubu tarafından yazılan ve oynanan Monty Python and Holy Grail, İngiltere’nin efsanevi hükümdarı Kral Arthur’un kutsal kaseyi bulma macerasını konu alıyor. Ancak filmde klasik efsaneden oldukça farklı bir yaklaşım ve absürt mizahla dolu bir parodi sunuluyor. Kült bir film olan Monty Python and Holy Grail’in oyuncu kadrosu Terry Jones, John Cleese, Eric Idle ve Terry Gilliam gibi ünlü isimlerden oluşuyor.

    Borat

    Credit: themoviedb.org

    Borat (2006)

    Platform: Apple TV

    IMDB: 7.4

    Amerikan komedi ve sahte belgesel türündeki Borat’ın yönetmen koltuğunda Larry Charles oturuyor. Film Kazakistan’dan Amerika’ya gelen hayali muhabir Borat Sagdiyev’in yeni kültürü ve insanları keşfetme macerasını konu alıyor. Gerçek ve kurgu arasındaki sınırları anlamanın güç olduğu bu filmde, sosyal ve politik eleştirilere de yer veriliyor. Borat Sagdiyev rolüne ise eleştirel komedi filmleriyle tanınan Sacha Baron Cohen hayat veriyor.

    Ace Ventura

    Credit: letterboxd.com

    Ace Ventura (1994)

    Platform: Netflix, Apple TV

    IMDB: 6.9

    Ace Ventura, Jim Carrey’nin sinemada oynadığı ilk film olması yönüyle kalplerde ayrı bir yer tutuyor. Jim Carrey bu filmde kayıp evcil hayvanları bulan komik bir dedektif olarak karşımıza çıkıyor. Absürt maceralar ve eğlenceli anlarla dolu Ace Ventura’da ayrıca Sean Young, Courteney Cox ve Troy Evans da rol alıyor.

    21 Jump Street

    Credit: letterboxd.com

    21 Jump Street (2012)

    Platform: Apple TV

    IMDB: 7.2

    Aksiyon-komedi türündeki 21 Jump Street, 1987 yılında yayın hayatına başlayan aynı adlı televizyon dizisinin yeniden yapımı. Film, iki genç polisin yaşlarını göstermemesi sayesinde bir liseye gizli göreve gönderilmesini konu ediniyor. 21 Jump Street’in oyuncuları arasında Holly Robinson Peete, Jonah Hill, Channing Tatum ve Brie Larson yer alıyor.

    Scary Movie

    Credit: themoviedb.org

    Scary Movie (2000)

    Platform: Netflix, Apple TV

    IMDB: 6.3

    Korku filmleri ve popüler kültürün bir parodisi olan Scary Movie serisinin ilk filminde Scream (Çığlık), I Know What You Did Last Summer (Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum), Shining (Cinnet) ve The Sixth Sense (Altıncı His) filmlerine göndermeler yapılıyor. Scary Movie’nin oyuncu kadrosu ise Anna Faris, Shawn Wayans, Marlon Wayans ve Jon Abrahams isimlerinden oluşuyor.

    Superbad

    Credit: themoviedb.org

    Superbad (2007)

    Platform: Apple TV, Blu TV

    IMDB: 7.6

    Superbad adlı yapım, iki lise arkadaşının mezuniyet partisine gidebilmek için alkol satın almaya çalışması ve sonrasında başlarına gelen sıra dışı olayları işliyor. Gençlik temalı bir film olan Superbad’in başrollerini Jonah Hill, Michael Cera ve Seth Rogen paylaşıyor.

    School of Rock

    Credit: themoviedb.org

    School of Rock (2003)

    Platform: Apple TV

    IMDB: 7.2

    Müzikal komedi türündeki School of Rock, Richard Linklater tarafından yönetiliyor. Filmin konusu 30’lu yaşlardaki bir müzisyenin geçici bir süreliğine öğretmenlik yaptığı dönemde ortaya çıkan “Rocker” ruhu üzerine şekilleniyor. School of Rock’ın oyuncuları arasında Jack Black, Kevin Clark, Miranda Cosgrove ve Mike White yer alıyor.

    The 40 Year Old Virgin

    Credit: letterboxd.com

    The 40 Year Old Virgin (2005)

    Platform: Amazon Prime Video, Apple TV

    IMDB: 7.1

    Absürt mizah, samimi karakterler ve duygusal derinliğin bir arada yer aldığı The 40 Year Old Virgin, adından da anlaşılacağı üzere henüz cinsel deneyimi olmamış 40 yaşındaki bir adamı konu ediniyor. Başrolünü Steve Carrell’in canlandırdığı filmin diğer oyuncuları ise Catherine Keener, Paul Rudd, Seth Rogen ve Romany Malco.

    Tıkla Gelsin® Menüleriyle Eğlenceyi Katla!

    Sence bol kahkahalı bir film maratonu için en iyi eşlikçi çıtır tavuklar mı, bol malzemeli bir hamburger mi, yoksa leziz bir pepperonili pizza mı? Burger King®, Popeyes® ya da Sbarro® lezzetleri sana bu eğlencede eşlik etmeye hazır. Hadi, gülümsetecek bir ziyafetle film gününü taçlandır!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?
    timer
    4 dk

    Trend & Eğlence

    Tarafını Seç: Pizza mı, Pide mi?

    İtalyan mutfağından pizza mı, yoksa Türk mutfağından pide mi? Birbirine oldukça benzeyen ama bir o kadar da farklı bu yemekleri kıyasladı...

    Devamı

    Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Popeyes® ile Bu Çeşitlilik Halis mi...

    Popeyes®'ın leziz menüleri ve ağızda dağılan tavuklarını görüp "bu lezzet halis mi?" demen çok normal! Peki, "halis mi," ne demek, biliyo...

    Devamı

    Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yenir?
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Ranch Sos Nasıl Yapılır, Neyle Yeni...

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir ranch sos yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız ranch sos tarifi içeriğimiz rehberin...

    Devamı

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilmediğin 6 Şey
    timer
    2 dk

    Trend & Eğlence

    Fast Food Markalarıyla İlgili Bilme...

    Subway'in siyah zeytinlerinden Arby's'in isminin geldiği yere, fast food markalarıyla ilgili az bilinen 6 gerçeği derledik! Şaşırmaya haz...

    Devamı

    Lahmacun Kaç Kalori?
    timer
    4 dk

    Menüler

    Lahmacun Kaç Kalori?

    Lezzetine doyamadığımız lahmacunun kaç kalori olduğunu biliyor musun? Usta Pideci®'nin katkılarıyla hazırladığımız lahmacun besin değeri ...

    Devamı