• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer
  • Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer
  • Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer
  • Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer

  • 3 Dakika Okuma Süresi
  • Kamp Yapmak için En İyi 7 Yer

    Mis gibi havası, masmavi denizi, yemyeşil alanlarıyla Türkiye'de kamp yapabileceğin birçok nokta mevcut. İster kamp tecrübesi olan bir gezgin ol, ister acemi bir kampçı... Nefes kesen manzaralardan huzurlu ormanlara kadar keşif ve dinleme için tercih edebileceğin en iyi kamp alanları burada!

    Antalya’dan İstanbul’a, Çanakkale’den İzmir’e kadar Türkiye’nin en güzel kamp alanlarını bir araya getirdik. Ancak bu listedeki kamp alanlarında huzurlu ve keyifli vakit geçirebilmek için her adımı planlaman gerekiyor. Çadır, uyku tulumu, yürüyüş ayakkabısı, güneş kremi, böcek ilacı ve de en önemlisi yeme içme ihtiyacı! Kamp alanında kendi yemeğini pişirebileceğin gibi bazı bölgelere yemek siparişi de verebilirsin. Hadi, Türkiye’nin büyülü kamp alanlarını keşfetmeye başlayalım!

    Heyecanlı ve Nefes Kesici: Marmaris

    Heyecanlı ve Nefes Kesici: Marmaris

    Kimi zaman zor kimi zaman heyecanlı ve doğayla iç içe bir kamp düşlüyorsan Muğla kamp alanları arasında yer alan Marmaris'teki İnbükü Orman Kampı'nı tercih edebilirsin. Marmaris kamp alanları içerisinde bir adım öne çıkan İnbükü Orman Kampı, masmavi deniziyle göz kamaştırıyor. Üstelik bu doğa kampında yalnızca çadır kamp alanları değil, karavan kamp alanlarına da yer veriliyor. İnbükü kamp bölgesinde denize girebilir, balık tutabilir, doğa yürüyüşe çıkabilir ya da bisiklete binebilirsin.

    Marmaris’le birlikte Datça kamp alanları ve Dalyan kamp alanları da Muğla’da kamp yapmak isteyenler için keyifli bir alternatif sunuyor. Aynı zamanda bu kamp alanlarında aklından geçen her lezzeti de tüketebilirsin. Örneğin; Marmaris’in tadını çıkarırken, Burger King®’in birbirinden lezzetli menüleri için tıkla gelsin demen yeterli!

    Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: Fethiye

    Keşfedilmeyi Bekleyen Hazine: Fethiye

    Kamp yapılacak yerler listesinin ikinci sırasında gizemlerle dolu bir vadi var. Fethiye kamp alanları arasında çokça rağbet gören fakat ulaşımı bir nebze zor olan Kelebekler Vadisi, sakin kamp yerleri arayanlar için bir hazine niteliğinde! Fethiye'nin bu gizemli koyunda doğanın tadını çıkarabilir, masmavi sulardan uçsuz bucaksız göklere kadar her yeri keşfedebilirsin. Nitekim bu kamp alanında dalış eğitiminin yanı sıra paraşüt heyecanını da yaşayabilirsin.

    Koy Cenneti: Akyaka

    Koy Cenneti: Akyaka

    Mutlaka görülmesi gereken 8 farklı koyu, nehri ve yıllanmış çam ağaçlarıyla Akyaka kamp alanlarını es geçmek mümkün değil. Değil sadece Ege’de, tüm Türkiye’de en iyi kamp alanları arasında yer alan Gökova Orman Kampı'nda hem çadır hem de karavanlara yer var. Üstelik bu kamp alanında çamaşırhaneden market hizmetlerine kadar her ihtiyaca kolayca ulaşılabiliyor. 

    Kuzey Ege’nin Göz Bebeği: Ayvalık

    Kuzey Ege’nin Göz Bebeği: Ayvalık

    Söz konusu kamp tatili olunca en iyi çadır kamp yerlerinden biri olan Ayvalık'tan bahsetmemek olmaz. Cunda Adası'nda denizin en temiz olduğu bölgelerde konumlanan Ayvalık kamp alanlarında çadır ve karavanın yanı sıra ahşap ev tarzındaki odaları görmek de mümkün. Milli parkların içinde bulunan Cunda kamp alanlarında hem denizin tadını çıkarabilir hem de gün batımının eşsiz manzarasına tanık olabilirsin.

    Elbette ki her güzel şeyin bir sonu var. Fakat tatilin bitti diye üzülme, Balıkesir'den geçerken keyifli bir akşam yemeği yiyerek bu tatili unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsin. Mesela, Sbarro® Tıkla Gelsin® Özel Menü ile sıcacık bir pizzanın tadını çıkarabilirsin.

    Ege’nin Gözbebeği: İzmir

    Ege’nin Gözbebeği: İzmir

    İzmir gibi büyüleyici bir şehirde tek bir kamp alanından söz etmek mümkün değil. Nitekim İzmir kamp alanları saymakla bitmiyor. İzmir'in en popüler tatil noktalarından biri olan Çeşme, doğayla baş başa kalmak için de ideal yerlerden biri. Çeşme kamp alanlarının her biri eşsiz güzellikteki koylara kurulmuş durumda. Mesela Kleopatra Koyu'ndan Gerence Koyu'na kadar masmavi denizlerde kulaç atabilir, suyun altındaki canlıları keşfedebilirsin.

    Sessiz sakin bir kamp tatili tercih edenler için Dikili kamp alanları da bir alternatif. Dikili, akvaryum gibi denizinden zeytin ağaçlarıyla dolu sokaklarına kadar pek çok yönüyle kamp tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor. Elbette ki İzmir kamp yerleri Çeşme ve Dikili'yle sınırlı değil. Yolun İzmir'e düşerse Urla kamp alanları ve Foça kamp alanlarını da tercih edebilirsin. Üstelik İzmir’den sonra Kuşadası kamp alanlarını ve Didim kamp alanlarını da keşfedebilirsin!

    Şehrin İçinde: İstanbul Kamp Yerleri

    Şehrin İçinde: İstanbul Kamp Yerleri

    Hafta sonu kaçamağı için ailece kamp yapılacak yerler arıyorsan İstanbul kamp alanları içerisinde senin için pek çok seçenek mevcut. Sakın İstanbul’da kamp olmaz diye düşünme! Kilyos kamp alanlarından Silivri kamp alanlarına kadar İstanbul’un her noktası sürprizlerle dolu. Aile kaçamaklarının yanı sıra İstanbul romantik kaçamaklar için de kuşkusuz en ideal yerlerden biri. Ağva kamp alanları sayesinde sevgilinle mis gibi orman havası alabilir, Karadeniz'in uçsuz bucaksız sularına karşı oturarak oksijenin tadını çıkarabilirsin.

    İstanbul kamp alanları yalnızca gözlere değil, midelere de hitap ediyor. Yemek olanaklarıyla da dikkat çeken İstanbul’da kamp yaparken canının çıtır tavuk çekmesi bile sorun teşkil etmiyor. Çünkü Tıkla Gelsin®, birbirinden kaliteli markalarıyla İstanbul’un birçok noktasına servis yapıyor! 

    Türkiye’nin İki Ayrı Noktası: Çanakkale ve Antalya

    Türkiye’nin İki Ayrı Noktası: Çanakkale ve Antalya

    Hem yerli hem de yabancı tatilcilerin uğrak noktası olan Antalya, birbirinden güzel kamp alanlarıyla da dikkat çekiyor. Kaş kamp alanları ışıltılı plajları ve nefes kesen koylarıyla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor. Fakat daha sakin bir yerde konaklamak ve doğayla iç içe kalmak istersen Çıralı kamp alanlarına doğru yola çıkabilirsin. Caretta caretta kaplumbağalarından Likya Yolu'na kadar, Çıralı'da doğanın tüm güzelliklerine şahit olabilirsin. 

    Denize sıfır bir tatil hayal ediyorsan Manavgat kamp alanları ve Adrasan kamp alanlarının tadını da çıkarabilirsin. Üstelik Manavgat'ta çıtır tavuk lezzetleri için tıkla gelsin demen yeterli! Ayrıca Antalya’dan Mersin kamp alanlarına doğru yola çıkarak tatil keyfini daha da uzatabilirsin. Fakat direksiyonu daha kuzeye, yani Çanakkale kamp alanlarına doğru çevirmek istiyorsan kesinlikle Assos’a uğramalısın. Eğlence ve doğal güzelliğin ortak noktası olan Assos kamp alanlarında yılın yorgunluğunu atabilir, yenilenmiş bir şekilde günlük rutinine geri dönebilirsin.

    Sen de tahmin edersin ki, Türkiye’deki kamp alanları ve sipariş edebileceğin yemekler bu listeyle sınırlı değil. Tıkla Gelsin®’in enfes lezzetlerini Türkiye’nin birçok noktasında keşfedebileceğini unutma!

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Mükemmel Bir Ev Partisi için Öneriler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Mükemmel Bir Ev Partisi için Öneril...

    Mükemmel bir ev partisi vermek mi istiyorsun ve yardıma mı ihtiyacın var? Senin için buradayız! Sana özel menülerimize ve parti önerileri...

    Devamı

    Kuşbaşılı Pide Tarifi
    timer
    8 dk

    Tarifler

    Kuşbaşılı Pide Tarifi

    Usta Pideci®'nin katkılarıyla hazırlanan lezzetli kuşbaşılı pide tarifi ile sofralarınıza özel bir dokunuş katın. Pratik tarifimizle evde...

    Devamı

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde lezzetli bir hamburger yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz hamburger ekmeği tarifi iç...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tıkla Gelsin®'den Seçme Menüler

    "Bugün ne yesem?" diye düşünüyorsun ve işin içinden bir türlü çıkamıyor musun? Biz senin yerine düşündük! Senin için seçtiğimiz Tıkla Gel...

    Devamı

    Lahmacun Kaç Kalori?
    timer
    4 dk

    Menüler

    Lahmacun Kaç Kalori?

    Lezzetine doyamadığımız lahmacunun kaç kalori olduğunu biliyor musun? Usta Pideci®'nin katkılarıyla hazırladığımız lahmacun besin değeri ...

    Devamı