• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Trend & Eğlence
  • >
  • Formula 1 Pilotlarının En Sevdiğ..
  • Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Yemekler
  • Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Yemekler
  • Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Yemekler

  • 11 Dakika Okuma Süresi
  • Formula 1 Pilotlarının En Sevdiği Yemekler

    Araba yarışı denince hemen hepimizin aklında yer edinen Formula 1 pilotları, bildiğin üzere dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip. Ve tıpkı Formula 1 gibi hem pilotların hem de bizlerin ortak bir tutkusu var. Ne mi? Elbette yemek yemek! Hazır ol, Formula 1 pilotlarının en sevdiği yemekler bu virajdan sonra hızla sana geliyor!

    Her birimizin muhakkak bir ya da birkaç tane favori yemeği vardır, değil mi? Seçim yapmak zor olsa da damak lezzeti de bir yerde kişinin yaşam tarzını yansıtıyor. Peki, yarış pistlerinin tozunu attıran Formula 1 pilotlarının favori yemeklerini hiç merak etmiş miydin? Farklı kültürlerden gelen F1 pilotlarının en sevdiği yemekleri bulduk, seninle de paylaşmaya karar verdik. Şimdiden söyleyelim, bu yolculuk bir yarış kadar nefes kesici olabilir! Bizce sen şimdiden Tıkla Gelsin® menülerinden birini seç ve favori yemeğini yemeye miden kazınmadan hemen başla!

     

    Max Verstappen: Patates Püresi & Patates Kızartması

     

    Patates Püresi & Patates Kızartması

    Hollanda’nın gururu olarak tanınan Max Verstappen, Formula 1’de Red Bull Racing için yarışıyor. 2021, 2022 ve 2023 yıllarında dünya şampiyonu olan Verstappen’ın art arda en çok galibiyet rekoru bulunuyor. Aslen Hollanda’lı olan Max Verstappen hem Hollanda hem de İtalyan mutfağına büyük bir ilgi duyuyor. En çok da patates püresi ve kızartmasına hayran olan F1 pilotu, karnı açken huysuz davranabileceğini de eklemeden geçmiyor.

     

    Lewis Hamilton: Vegan Pancake & Avokadolu Tost

    Vegan Pancake & Avokadolu Tost

    Tam adıyla Lewis Carl Davidson Hamilton, pistlerde Mercedes takımı için yarışıyor. İngiliz asıllı F1 pilotu, sonuncusu 2020 yılında olmak üzere tam yedi şampiyonluğu elinde tutuyor. En iyi F1 pilotlarından biri olan Hamilton, 2008 yılındaki ilk şampiyonluğuyla “F1 tarihinin en genç şampiyonu” unvanını da hala elinde tutuyor. Lewis Hamilton’ın favori yemeği ise vegan pancake ve avokadolu tost. Özellikle tatil günlerinde çok sayıda pancake yediğini itiraf eden ünlü pilot vegan beslenmeye özen gösteriyor.

     

    Daniel Ricciardo: Dondurma

    Dondurma

    Avustralyalı F1 pilotu Daniel Joseph Ricciardo, 2023 sezonunda VISA Cash App Racing Bulls takımı için yarışmıştı fakat 2024 yılında Scuderia AlphaTauri takımında birinci pilot olarak görev alıyor. Ricciardo’nun Formula 3 dışında şampiyonluğu bulunmuyor. Honey Badger lakaplı Ricciardo’nun en sevdiği yemeği anlamak pek de güç değil. Tatlıyla arası iyi olan Daniel Ricciardo, kurabiyeli dondurmaya bayılıyor!

     

    Kevin Magnussen: Hint Mutfağı Yemekleri

    Hint Mutfağı Yemekleri

    Danimarkalı yarış pilotu Kevin Magnussen, günümüzde Haas F1 Takımı için yarışıyor. Babası Jan Magnussen ise motor sporları pilotu olan F1 yarışçısı, “Singapur Grand Prix’inin en hızlı turu” başarısını elinde tutuyor. Kevin Magnussen jet-ski ve su kayağı yapmaktan büyük keyif alıyor. Ünlü F1 pilotunun en sevdiği yemekler ise Hint mutfağından! Yaşamını İngiltere’de sürdüren Magnussen, burada sık sık Hint mutfağına ait yemekler tükettiğini söylüyor.

     

    Charles Leclerc: Pizza

    Pizza

    Formula 1 dünyasının genç yeteneklerinden Charles Leclerc aslen Monakolu. Günümüzde Scuderia Ferrari için pistlerde yer alan Leclerc, 2018’den bu yana yarış dünyasında hızla yükseliyor. Charles Leclerc de pek çok insan gibi pizza tutkunu. Ünlü pilot, “prosciutto” (özel bir japmbon türü) ile dolu bir pizzaya asla hayır diyemiyor!

     

    Yuki Tsunoda: Sukiyaki

    Sukiyaki

    Japon yarış pilotu Yuki Tsunoda, en genç F1 yarışçılarından biri. Kariyerine 2021 yılında başlayan Tsunoda günümüzde Scuderia AlphaTauri için piste çıkıyor. Yuki Tsunoda yemek konusunda kültüründen uzaklaşmıyor. Sıcak soya sosuyla sunulan Sukiyaki, genç F1 pilotunun favori yemekleri arasında yer alıyor. Genç yarışçı aynı zamanda sebzeli Motsunabe’yi de sıklıkla tercih ettiğini belirtiyor. 

     

    Carlos Sainz: Tortilla & Kroket

    Tortilla & Kroket

    Tam adıyla Carlos Sainz Vazquez de Castro, Formula 1 dünyasında Scuderia Ferrari için yarışıyor. Aslen İspanyol olan Carlos Sainz, aynı zamanda Çifte Dünya Ralli Şampiyonu olan efsane yarışçı Carlos Sainz Sr.’un oğlu. Carlos Sainz’in vazgeçemediği yemekler ise Meksika mutfağından geliyor. Öyle ki yetenekli pilot, iyi bir tortilla veya kroketin hiçbir yemeğin önüne geçemediğini savunuyor!

     

    Valtteri Bottas: Biftek

    Biftek

    Finlandiyalı F1 pilotu Valtteri Viktor Bottas, kariyerine 2022 sezonundan bu yana Alfa Romeo takımıyla devam ediyor. Toplamda 241 yarışta yer alan Bottas’ın on yarışta birinciliği bulunuyor. Viktor Bottas, favori yemeğinin basitçe mangalda pişirilmiş bir biftek olduğunu söylüyor. Kendisi bifteğin yanında az miktarda haşlanmış sebzeleri de pek bir sevdiğini söylüyor.

     

    Fernando Alonso: Pizza

    Pizza

    İspanyol pilot Fernando Alonso, Formula 1’de Aston Martin takımı için yarışıyor. 2005 ve 2006 yılında art arda şampiyonluk kazanan Alonso, en genç çifte şampiyon unvanını taşıyor. Fernando Alonso da favori yemeği olarak pizzayı seçiyor. Hatta pizzayı öyle seviyor ki hayatının geri kalanında tek bir yemek yeme hakkı olsa İspanyol jambonlu pizza tercih edeceğini belirtiyor.

     

    George Russell: Sushi

    Sushi

    George William Russell, aslen Britanyalı genç bir F1 pilotu. GP3 ve Formula 2 şampiyonluklarının ardından Formula 1’e adım atan Russell, kariyerine 2022 yılından bu yana Mercedes takımında devam ediyor. George Russell’ın en sevdiği yemeklerin başında ise sushi geliyor. Ünlü pilot, aynı zamanda bir kahve tutkunu olduğunu da ekliyor.

     

    Esteban Ocon: Biftek ve Patates Püresi

    Biftek ve Patates Püresi

    Fransız F1 pilotu Esteban Jose Jean-Pierre Ocon-Khelfane günümüzde Alpine takımı için yarışıyor. Kariyeri boyunca 27 yarışa katılan Esteban Ocon, en uzun süre yarış tamamlayan sürücü rekoruna sahip. Esteban Ocon, favori yemek seçimini biftek ve patates püresi ikilisinden yana kullanıyor. Aynı zamanda pizzaya da bayıldığını belirten Ocon, tek bir pizza seçmek zorunda kalsa oyunu margarita’ya vereceğini de ekliyor.

     

    Pierre Gasly: İtalyan Mutfağı Yemekleri (Eğer Japonya'da değilse!)

    İtalyan Mutfağı Yemekleri

    Fransız yarışçı Pierre Gasly, Alpine F1 takımı için piste çıkıyor. Kariyerine 2017 yılında Scuderia Toro Rosso-Honda takımıyla başlayan Gasly, günümüzde Scuderia AlphaTauri takımında yer alıyor. Pierre Gasly, karbonhidrat açısından pek sağlıklı bulmasa da en lezzetli yemeklerin İtalyan mutfağına ait olduğunu düşünüyor. Ancak Japonya’ya gittiğinde tercihinin her zaman Japon yemeklerinden yana olduğunu söylüyor.

     

    Lance Stroll: Spagetti & Pizza

    Spagetti & Pizza

    Gerçek adıyla Lance Strulovitch olan F1 pilotu, aslen Kanadalı. Lance Stroll, 2021’den bu yana Aston Martin için yarışıyor. Stroll’un F4, Toyota Racing Series ve FIA Avrupa Formula 3 şampiyonlukları bulunuyor. Ünlü yarıççı, favori mutfak tercihini İtalya’dan yana kullanıyor. O da birçoğumuz gibi bol soslu spagetti ve pizzalara hayır diyemiyor!

     

    Nico Hülkenberg: Hamburger

    Hamburger

    Almanya doğumlu F1 pilotu Nicolas (Nico) Hülkenberg, Formula 1 tarihinde piste çıkmadan en çok yarışa katılan ve en çok puan kazanan pilot unvanını taşıyor. Yarışçı, 2023 yılından beri Haas F1 takımında yarışıyor. “Hulkenburger” icadıyla adından söz ettiren Hülkenberg, favori yemeğinin hamburger olduğunu ve bu lezzeti Amerika’da yemekten daha çok keyif aldığını dile getiriyor.

     

    Lando Norris: Pizza

    Pizza

    İngiliz-Belçika uyruklu Formula 1 sürücüsü Lando Norris, F1’de McLaren takımı için yarışıyor. 2017 yılında Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nı kazanan Norris, bir yandan da Formula 1 tarihinde galibiyet almadan podyuma en çok çıkan isimlerden biri. Lando Norris, en sevdiği yemeğin pizza ve ona eşlik eden bir meyve suyu olduğunu söylüyor. Hatta Norris’in pizza desenlerini andıran bir yarış kaskı bile var!

     

    Oscar Piastri: Tavuk Parçalı ve Domates Soslu Makarna

    Tavuk Parçalı ve Domates Soslu Makarna

    Avustralyalı yarış pilotu Oscar Piastri da Mclaren F1 takımında yer alıyor. Yetenekli pilot Formula Renault Eurocup, FIA Formula 3 ve Formula 2 yarışlarında şampiyonluğa sahip. Oscar Piastri en sevdiği yemeğin domates soslu makarna olduğunu söylüyor. Hele bir de tavuk parçalı olduğunda üzerine tanımıyormuş!

     

    Zhou Guanyu: Wonton Çorbası

    Wonton Çorbası

    Çin asıllı Zhou Guanyu, F1 Team Kick Sauber takımında yarışıyor. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yer alan ilk Çinli sürücünün 2021 sezonunda üçüncülük derecesi bulunuyor. Favori yemeğini seçerken de kültürünün dışına çıkmayan Zhou Guanyu, Çin mutfağını çok seviyor. Çinli pilot, özellikle de soya sosu, susam, hamur ve tavuktan yapılan Wonton çorbasına bayılıyor!

     

    Alex Albon: Pad Kra Pow

    Pad Kra Pow

    Tay-İngiliz F1 pilotu Alexander Albon Ansusinha, F1’de 2012 yılından beri profesyonel yarışçı olarak görev alıyor. En son Redbull Racing takımında yarışan Alex Albon, şu an Williams Racing’in pilotlarından biri. Tayland asıllı Alex Albon baharatlı yemekleri çok sevdiğini söylüyor. Tay mutfağına ait bir tavuk yemeği olan pad kra pow ise favorisi!

     

    Logan Sargeant: Çizburger

    Çizburger

    Amerikalı F1 pilotu Logan Hunter Sargeant’ın motor sporları kariyerine karting’le başladığı biliniyor. 2022 FİA Formula 2 şampiyonasında “Yılın Çaylak Pilotu” seçilen Sargeant, günümüzde Williams Racing takımında yarışıyor. Logan Sargeant için çizburger adeta bir yasaklı zevk! Ünlü F1 pilotu, özellikle dev boy çizburgerleri tercih ettiğini söylüyor.

    Sergio Perez: Sushi

    Sushi

    Geçmiş yıllarda pistlerde sırasıyla Sauber, McLaren, Force India ve Racing Point markalarını temsil eden başarılı F1 pilotu Sergio Perez, 2021 yılından beri ise RedBull için yarışıyor. ilk F1 galibiyetini 2020 yılında Bahreyn’de kazanan “Checo” lakaplı Meksikalı pilot, ülkesinin mutfağı da son derece zengin ve lezzetli olmasına rağmen, damak zevki konusunda rotayı Uzak Doğu’ya çevirerek favori yemeğinin sushi olduğunu belirtiyor.

    Senin Favori Yemeğin de Tıkla Gelsin®'de!

    Ünlü F1 pilotlarının favori yemeklerini hep birlikte öğrendik. Dünya mutfağının benzersiz lezzetleri hakkında konuştukça haliyle mideler de kazınmaktan bir hal oldu! Peki, F1 yarışçılarının genel olarak en sevdiği yemekler arasından senin favorin ne? Pizza mı, çizburger mi? Yoksa çıtır kaplamalı tavuk parçaları ya da dondurma mı? Tercihin ne olursa olsun, favori lezzetin Tıkla Gelsin®’le hızlıca kapına gelsin! 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tencerede Sufle Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Tencerede Sufle Tarifi

    Tıkla Gelsin®'in tencerede sufle tarifiyle evde sufle yapımı artık çok kolay! Sen de sufle tarifi yazımızı ziyaret edip ev konforunda lez...

    Devamı

    Türk Mutfağında Dönerin Yolculuğu
    timer
    3 dk

    Trend & Eğlence

    Türk Mutfağında Dönerin Yolculuğu

    Türk mutfağının imza yemeklerinden olan dönerin tarihini biliyor musun? Döner ile ilgili bilmediklerini konuşacağımız bu içeriğimize mutl...

    Devamı

    Pizzanın Yanına Ne Gider?
    timer
    5 dk

    Menüler

    Pizzanın Yanına Ne Gider?

    Pizza yemeye karar verdin ancak yanında ne yiyeceğini mi düşünüyorsun? Pizza yanında ne yenir diye düşünmeye son! En güzel pizza eşlikçil...

    Devamı

    Kıymalı Pide Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Kıymalı Pide Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde leziz bir kıymalı pide yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız kıymalı pide tarifi içeriğimiz rehbe...

    Devamı

    Tıkla Gelsin®’den Online Gezebileceğin Müzeler
    timer
    9 dk

    Trend & Eğlence

    Tıkla Gelsin®’den Online Gezebilece...

    Evden çıkmadan dünyanın en güzel müzelerini keşfet! Tıkla Gelsin® Blog'da sanal müze turları ve online sergiler hakkında bilgi edin, ev k...

    Devamı