• Ana Sayfa
  • >
  • Blog
  • >
  • Menüler
  • >
  • Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler..
  • Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler
  • Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler
  • Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler

  • 2 Dakika Okuma Süresi
  • Bir Hamburgeri Özel Yapan Şeyler

    Çok sevdiğimiz hamburger lezzeti sayısız çeşitle karşımıza çıkıyor. Peki, en sevilen burgerlerin sırrı sence ne olabilir? 

    Enfes burgerler, aç ya da tok olmamız fark etmeksizin çoğu zaman iştahımızı kabartmayı başarıyor. Kimi zaman yemek yapmaya üşendiğimiz akşamlarda, kimi zaman sınav ya da iş stresinden kaynaklı motivasyon ihtiyacımız doğduğunda, kimi zamansa sevdiklerimizle birlikte geçirdiğimiz vakti daha da eşsiz kılmak için hamburgerler hepimizin sevgilisi! 

    Peki, bir hamburgerden tam olarak neler bekliyoruz? Damaklarda iz bırakan bir hamburger bunu sağlamak için nasıl bir içeriğe sahip olmalı? Hadi gel, bir hamburgeri özel yapan unsurların neler olduğuna bir bakalım!

    Hamburgerin Kısa Tarihi

    Hamburgerin Kısa Tarihi

    Hamburgerin kısa tarihine baktığımızda, bu enfes fast food ürününün ismini Almanya’nın Hamburg kentinden aldığını görüyoruz. Hikayeye göre, 19’uncu yüzyılın ortalarında Hamburg’da yaşayan bir tüccar ticaret yapmak için Orta Asya’ya gidiyor ve orada Tatar bifteği ile tanışıyor. Bu enfes lezzeti Hamburg’a getiren tüccar, bu kez de bir aşçıdan eti kızartıp ona servis etmesini istiyor. Hikayenin sonunda ise bu nefis kızarmış ete “Hamburglu” anlamına gelen hamburger adı veriliyor. 

    Zaman içerisinde Avrupa’dan Amerika’ya ve daha sonra da dünyanın geri kalanına uzanan hamburger efsanesinin, bu kadar büyük bir başarı yakalayacağını kim öngörebilirdi ki? Lezzete dair pek çok kavram, değer ve ham maddelerinin tarih boyunca bir sebepten ötürü tüm dünyaya yayılması, sizce de insanın karnını daha da acıktırmıyor mu? Neyse ki, yanında patatesi ve kolasıyla BK Steakhouse Burger Menü® bir hamburgerde aradığın her şeyi vadediyor!

     

    Bir Hamburgeri Lezzetli Kılan Şeyler

    Bir Hamburgeri Lezzetli Kılan Şeyler

    Bir hamburgerin eşsiz lezzeti her zaman malzemelerinin kalitesinden ve doğru pişirilmesinden geliyor! Köftesi kaliteli etlerden üretilen hamburgerler lezzet açısından her zaman fark yaratıyor. Et tercihi kadar domates, turşu, marul ve soğan gibi malzemelerin burgerde taze olarak bulunması da elbette çok önemli! Ancak “Ben burgerde peynirsiz yapamam.” diyorsan, Cheeseburger denilince akla gelen Big King Menü® tam sana göre!

    Eğer her ısırığında seni bambaşka diyarlara götüren bir hamburger varsa, bil ki içeriği yüksek ihtimalle taze malzemelerden ve kaliteli etten meydana geliyor. Bunun haricinde pişirme süresinin ve yönteminin de yapılmak istenen hamburger çeşidiyle uyumlu olması oldukça önemli bir detay. Tüm bu koşulları karşılayan bir burger arıyorsan, kesinlikle King Beef Menü®’yü denemelisin!

     

    Ağzına Layık Hamburger Menüleri

    Şimdi geldik, en sevilen hamburger menülerini derlediğimiz mini listemize! Sen de dilediğin zaman bu enfes hamburger menülerinin emsalsiz lezzetleriyle gününe tat katabilirsin. İşte, sipariş yoğunluklarına göre derlediğimiz en lezzetli hamburger menülerinden oluşan liste karşında!

    • Burger King® Big King XXL Menü®
    • Burger King® Steakhouse Menü®
    • Burger King® Double Cheeseburger Menü®
    • Burger King® King Beef Menü®
    • Burger King® Etli Barbekü Brioche Menü®

    İster kocaman bir Big King XXL Menü® ile ete doy, istersen de Steakhouse® ile lezzetin doruklarına çık. Tercihin her ne olursa olsun, Tıkla Gelsin®’in jet hızında teslimatı sayesinde hepimizin karnı tok, yüzleri mutlu! Peki, özel ekmeğiyle Etli Barbekü Brioche Menü® ile gurme bir ziyafete ne dersin?

     Önermesi bizden, seçmesi senden… Afiyet ise garanti! Hadi, şimdi seçme zamanı! 

    Paylaş

    İlginizi çekebilecek içerikler

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler
    timer
    3 dk

    Menüler

    Tatlı Krizine En İyi Çözümler

    Tıkla Gelsin® Blog'a gir, senin için seçtiğimiz tatlıları incele ve ağzını tatlandıracak o leziz tatlıyı bul! Hayatı tatlandıran ürünler ...

    Devamı

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Leziz Hamburger Ekmeği Tarifi

    Elinde doğru bir tarif olduğunda evde lezzetli bir hamburger yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız leziz hamburger ekmeği tarifi iç...

    Devamı

    İstanbul'da Gezilecek 12 Yer
    timer
    7 dk

    Trend & Eğlence

    İstanbul'da Gezilecek 12 Yer

    Senin için hazırlanan İstanbul rehberi ile İstanbul'un en iyi müzeleri ve doğal güzellikleri elinin altında! İstanbul gezisi planlarken T...

    Devamı

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfini Maksimuma Çıkar
    timer
    2 dk

    Menüler

    Popeyes® Maxi Menülerle Oyun Keyfin...

    Popeyes®'ın maxi menüleri oyun keyfini maksimuma çıkarmaya geliyor! Sen de dilediğin maxi menüyü seç, oyun keyfine lezzet kat! Keyifli oy...

    Devamı

    Çıtır Tavuk Tarifi
    timer
    3 dk

    Tarifler

    Çıtır Tavuk Tarifi

    Elinde doğru bir tarif varsa evde lezzetli bir çıtır tavuk yapmak çok kolay! Senin için hazırladığımız çıtır tavuk tarifi içeriğimiz rehb...

    Devamı